Μυρίζει μπαρούτι. Φόβοι για νέα "Δεκεμβριανά"


keratsinixafyssasΣύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του spirospero.gr, η ηγεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όσο και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, έχουν θέσει το σύνολο των δυνάμεων σε ύψιστη ετοιμότητα αναμένοντας ακόμη και γενικευμένα επεισόδια.
Παράλληλα, η αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε "συναγερμό" αφού πληθαίνουν οι φόβοι και οι εκτιμήσεις για επικείμενο χτύπημα, ακόμη και "νέας οργάνωσης" με "παλιά υλικά", όπως λένε χαρακτηριστικά.
Μέχρι το απόγευμα, επεισόδια είχαν σημειωθεί σε συλλαλητήρια που έγιναν και στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. 
Μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησαν τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στο Κερατσίνι η ένταση χτύπησε «κόκκινο» με συμπλοκές κουκουλοφόρων - αστυνομικών ενώ επίθεση δέχθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.   
Αναβλήθηκε η ομιλία Μιχαλολιάκου στη Νίκαια

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, παρολίγο να ρίξει... τόνους βενζίνης στη φωτιά που έχει ανάψει.
Η εκδήλωση είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες από το επίσημο site του ακροδεξιού κόμματος και σήμερα το μεσημέρι, μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, της Χρυσής Αυγής, αποσύρθηκε το σχετικό δελτίο Τύπου.
Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής θα μιλούσε στα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματός του για: «την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τη μαύρη προπαγάνδα που προσπαθεί το σάπιο πολιτικό κατεστημένο να δημιουργήσει εις βάρος της Χρυσής Αυγής».
Πληροφορίες από τα κεντρικά του ακροδεξιού κόμματος στη Μεσογείων, αναφέρουν πως δεν έχει δρομολογηθεί καμία ανοιχτή εκδήλωση μελών του κόμματος, ως απάντηση στις ευθείες βολές που δέχεται τις τελευταίες ώρες η Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία του άτυχου νέου στο Κερατσινι.
Οι πορείες
Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Αναλυτικά:
AΘΗΝΑ (Κερατσίνι) στις 18:00 Παναγή Τσαλδάρη, 68
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Καμάρα) στις 18:00 Εγνατίας 121
ΛΑΡΙΣΑ στις 18:00 Πλατεία Ταχυδρομείου
ΚΟΖΑΝΗ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ στις 18:00 Πλατεία Σαπφούς
ΧΙΟΣ στις 18:30 Πλατεία Βουνακίου
ΚΡΗΤΗ (ΧΑΝΙΑ) στις 18:00 Πλατεία Αγοράς
(ΡΕΘΥΜΝΟ) στις 18:00 Δημαρχείο
(ΗΡΑΚΛΕΙΟ) στις 19:00 Πλατεία Ελευθερίας
ΚΟΡΙΝΘΟΣ στις 19:00 Πλατεία Περιβολάκια
ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία
ΠΡΕΒΕΖΑ στις 18:00 Πλατεία Δικαστηρίων
ΒΟΛΟΣ στις 18:00 Πλατεία Ελευθερίας
ΑΓΡΙΝΙΟ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία
ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία
ΣΕΡΡΕΣ στις 18:00 Πλατεία Κρονίου
ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις 19:00 Νομαρχία
ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 18:00 (ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για το σημείο του καλέσματος)
ΘΗΒΑ στις 20:00 στην κεντρική πλατεία
ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 πλατεία Ρήγα Φεραίου
Χρήστος Μαζανίτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του