Οι μυστικές υπηρεσίες "ανακάλυψαν" μήνυμα του αλ-Ζαουάχρι εναντίον των ΗΠΑ


Μία προπαγάνδα που μπορεί να προετοιμάζει νέα προβοκάτσια σε βάρος της Συρίας με απώτερο στόχο τη στρατιωτική επέμβαση από τις ΗΠΑ και τους Συμμάχους της, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και ειδικά από την ώρα που η Μόσχα ανάγκασε με την πρόταση για έλεγχο των χημικών όπλων από τη διεθνή κοινότητα την Ουάσιγκτον να συρθεί στον ΟΗΕ βάζοντας «πάγο» στα σενάρια του «χτυπήματος» με πυραύλους.
Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αιμάν αλ-Ζαουάχρι, σε ηχητικό απόσπασμα ομιλίας του μία ημέρα μετά την θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου φέρεται να ζητάει επιθέσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ προκειμένου «να αιμορραγίσει οικονομικά η Αμερική».
Το μήνυμα το εντόπισαν μέσω ίντερνετ οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Αυτές δηλαδή που κατέχουν και τις αποδείξεις ότι τα χημικά στη Δαμασκό τα έριξε ο Άσαντ. Αυτές που ενισχύουν με όπλα τους ισλαμιστές αντάρτες και βοηθούν στις σφαγές χριστιανών και Σύρων αμάχων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα δε με το πρακτορείο Ροιτερς ο Ζαουάχρι «ανέφερε πώς οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να αρνούνται να αγοράζουν αγαθά από την Αμερική και τους Συμμάχους της, καθώς τέτοιου είδους δαπάνες χρηματοδοτούν τις στρατιωτικές δράσεις των ΗΠΑ σε μουσουλμανικά εδάφη».
Είναι εμφανές πώς το μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα (η ύπαρξη και η αυθεντικότητα του δεν έχει αποδειχθεί) εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Συγκεκριμένα σκοπιμότητες των ΗΠΑ που θέλουν να πείσουν την αμερικανική κοινή γνώμη πώς ένα χτύπημα στη Συρία ή η ενίσχυση των ανταρτών ισλαμιστών δεν συνιστά στήριξη της Αλ Κάιντα.
Ορίστε δηλαδή, η Αλ Κάιντα είναι εχθρός μας και θα συνεχίσουμε να την πολεμάμε. Άρα μπορούμε να ρίξουμε μερικούς πυραύλους στη Συρία. Μα ποιους κοροϊδεύουν. Ακόμη και οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πλέον από την προπαγάνδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των μυστικών υπηρεσιών.
Θεωρείται δε πολύ πιθανόν να «χτίζουν» μία προβοκάτσια σε βάρος της Συρίας και του Άσαντ, η οποία θα αποτελέσει το πρόσχημα μίας στρατιωτικής επέμβασης είτε έχουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για τα χημικά όπλα της Συρίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ είτε όχι.
Σε αυτή την προβοκάτσια μπορεί να παίξει ρόλο η Αλ Κάιντα χτυπώντας αμερικανικούς στόχους σε χώρες όπως το Ιράκ ή η Ιορδανία, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και επίθεση σε βάρος του Ισραήλ και να «χρεωθεί» στη Συρία ή στη Χεζμπολάχ που στηρίζει τον Άσαντ.  
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Την ίδια στιγμή αμερικανικά μέσα ενημέρωσης παίζουν ένα παιχνίδι με τα χημικά όπλα του Άσαντ που πιθανόν να συνθέτει το πάζλ μίας επικείμενης προβοκάτσιας. Αναφέρουν πώς ο Σύρος Πρόεδρος μετακινεί το χημικό οπλοστάσιο του και κρύβει τα χημικά όπλα για να μην μπορούν να εντοπιστούν. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Wall Street Jurnal.
Φαίνεται λοιπόν πώς οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και καλλιεργούν κλίμα έτσι ώστε να πείσουν στο εσωτερικό πώς ο Άσαντ συνιστά απειλή και πρέπει να τιμωρηθεί.
Γνωστά παιχνίδια των ΗΠΑ που γίνονται πλέον κατανοητά απ’ τον καθένα. Σκηνοθετούν την απειλή και χτυπούν με βάση τα στρατηγικά τους συμφέροντα. Όπως έκαναν με το Περλ Χάρμπορ για να μπούν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως έκαναν με τον Σαντάμ Χουσείν για να εισβάλουν στο Ιράκ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του