Προκαταβολικά εξετάζεται να παίρνουν οι δικαιούχοι το επίδομα θέρμανσης


THERMΛύση προσπαθεί να βρει το Υπ.Οικ. για να αυξήσει τα έσοδά του από τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Το Υπουργείο θέτει ως στόχο να λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης πολλοί περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι ώστε να μπορέσει να εισπράξει περισσότερα χρήματα συγκριτικά με την περσινή χρονιά και φαίνεται πως προκρίνει το σενάριο αύξησης των δικαιούχων του επιδόματος.
Έτσι λοιπόν αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές όπως ότι οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να βάλουν πρώτα πετρέλαιο και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση για να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματα, αλλά θα λαμβάνουν προκαταβολικά το επίδομα, πιθανότατα σε δύο δόσεις. Μάλιστα η μία θα δίνεται πριν την 15η Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα διανομής του πετρελαίου θέρμανσης.
Παράλληλα θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Για έναν άγαμο το ποσό θα ανέβει στις 30.000 ευρώ το χρόνο, για έγγαμους χωρίς παιδιά στις 40.000 ευρώ το χρόνο και θα προσαυξάνεται κατά 3.000 για κάθε παιδί, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το ποσό θα ανέβει στις 43.000 ευρω.

Μελετάται επίσης να αυξηθεί το ποσό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας των δικαιούχων που είναι αυτή τη στιγμή στις 150.000 για έναν άγαμο, στις 200.000 για την οικογένεια.
Πηγή: iefimerida

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του