Όχι στην.... "Άνω Μακεδονία"


Αρνητικά απάντησε η Ελλάδα στην πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Στα Σκόπια για συνομιλίες με την ηγεσία της FYROM ο Αμερικανός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στο Σκοπιανό.

Ξαφνική κινητικότητα στο Σκοπιανό. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αθήνα δεν αποδέχεται ως βάση διαπραγμάτευσης την πρόταση για «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» επέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Μάθιου Νίμιτς. Επόμενος σταθμός του Αμερικανού διπλωμάτη είναι τα Σκόπια.

Στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ ο κ. Νίμιτς θα μεταφέρει την άρνηση της Ελλάδας να συμμετάσχει σε συζητήσεις για το ζήτημα της ονομασίας επί οποιασδήποτε πρότασης που δεν θα περιλαμβάνει επιθετικό προσδιορισμό του γεωγραφικού όρου «Μακεδονία».

Εννοείται ότι η Αθήνα απορρίπτει χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση των Σκοπίων για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» – erga omnes, δηλ. έναντι όλων.

Επίσης, κατά την Ελλάδα οποιαδήποτε συμφωνηθείσα ονομασία δεν θα πρέπει να ισχύει σε διμερές επίπεδο, αλλά έναντι όλων (erga omnes).

Τα παραπάνω, που συνιστούν αμετακίνητη θέση των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1993, επανέλαβε στον απεσταλμένο του γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών επισήμανε στον συνομιλητή του ότι η χώρα μας επιθυμεί να συμβάλει ενεργά στη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας με στόχο μία λύση που θα εμπεδώσει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

«Πρόκειται για μία δύσκολη διαπραγμάτευση» παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Νίμιτς, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος του παρουσίασε αναλυτικά, όχι όμως γραπτώς, τις ελληνικές θέσεις επί της πρότασης “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας” που είχε υποβάλει στις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές. (sport-fm)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του