ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ...

...ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ Ή ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ...
Aποκλειστικά με επιταγές ή με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα γίνονται οι πληρωμές στις εφορίες, με τη χρήση των μετρητών να περιορίζεται μόνο για πληρωμές στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ...
 Αυτή είναι η εντολή που έδωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών για την παρακολούθηση της κίνησης κεφαλαίων στην αγορά, αλλά και τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και «μαύρου» χρήματος.
 
Έτσι, με βάση τις νέες οδηγίες του κ. Θεοχάρη η είσπραξη εσόδων, «με την έκδοση διπλοτύπου παραστατικού είσπραξης τύπου Α’, θα διενεργείται μόνο για τα έσοδα των οποίων η είσπραξη δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ».
 
Η προαναφερθείσα επομένως είσπραξη θα διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, ενώ οι επιταγές θα οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, στον οποίο έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα αυτό με ημερήσια διαταγή του προϊσταμένου της ΔΟΥ.
 
Όπως επισημαίνει η «Ν», οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται φυσικά, εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους δήμους και εφόσον η ΔΟΥ υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με τη ΔΟΥ της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πακέτο των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής που εξετάζονται στο υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές των πολιτών με στόχο τον καθημερινό έλεγχο των συναλλαγών και την άμεση απόδοση κυρίως του ΦΠΑ. 
 
Όπως γράφει η «Ν», σε πρώτη φάση μάλιστα το πλαφόν των συναλλαγών πάνω από το οποίο θα απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα αναμένεται να οριστεί στα 500 ή ακόμη και στα 300 ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του