Ο... κούκος αηδόνι θα μας στοιχίσει η προεδρία της Ε.Ε


sinodos korifisΜπορεί οι Ευρωπαίοι να μας ζητούν συνεχώς περικοπές, μειώσεις μισθών και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όσον αφορά τα έξοδά μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αναλάβουμε το πρώτο εξάμηνο του 2014, είναι ανελαστικοί και άτεγκτοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες μας ζήτησαν να δαπανήσουμε το διόλου ευκαταφρόνητο, για τα μέτρα των δυνατοτήτων μας, ποσό των 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας.
Το πράσινο φως για τη σχετική δαπάνη έχει δώσει ήδη ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνεργασία με τον συναρμόδιο υπουργό Εξωτερικών. Όπως ορίζει η συμφωνία, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Ιουλίου του 2014 για μια σειρά από δράσεις προώθησης του "ευρωπαϊκού ιδεώδους της Ένωσης". Παράλληλα, έχει προϋπολογιστεί μια σειρά δαπανών στον τομέα της επικοινωνίας. Εκτός από τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου μας, όμως, θα πρέπει να δαπανηθούν και άλλα χρήματα, καθώς θα προσσκληθούν στη χώρα μας ξένοι ηγέτες, ενώ αντιστοίχως, δικοί μας υπηρεσιακοί παράγοντς θα πηγαινοέρχονται στις Βρυξέλλες.
Στους σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και συνεδριάσεις των υπουργών της Ε.Ε σε τουριστικά μέρη της πατρίδας μας, όπως το Ναύπλιο, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη και η Μεσσηνία, κάτι που τελικά δεν θα γίνει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του