152 “ΝΑΙ” ΣΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ!




Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Χωρίς εκπλήξεις και με 152 «Ναι» επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «όχι» από ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων εγκρίθηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, σε μερικά από τα οποία έδωσαν θετική ψήφο ΝΔ και Ποτάμι.

Αν και η συζήτηση αφορούσε κυρίως τον… Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες και πολύ λιγότερο τα προαπαιτούμενα για την Οικονομία στην ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια 152 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και … «όχι». Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας λόγω ασθένειας.

Οι βουλευτές Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς υπερψήφισαν τελικά την διάταξη για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, έπειτα από νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε η κυβέρνηση, με την οποία κατά τους Οικολόγους Πράσινους διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος των δύο επιχειρήσεων ίδρυσης, σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και έτσι αποσοβήθηκε ο κίνδυνος κυβερνητικών διαρροών σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα με την επίμαχη νομοτεχνική βελτίωση διευκρινίζεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ότι «η αξιοποίηση των επιχειρήσεων σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου, ως μοναδικού μετόχου της Εταιρείας, από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και για την ταυτότητα του νομικού λόγου της ΕΥΑΘ Α.Ε., σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας». Στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει τη μεταβίβαση 6 ΔΕΚΟ στο υπερταμείο προστίθεται η φράση:

Με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και της υποχρέωσης συμμόρφωσης στις δικαστικές αποφάσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του