Σήμερα: Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στην Βουλή - Πέρασε με 152 το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα



Με 152 ψήφους υπερψηφίστηκε - υπό τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης -το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Η ψηφοφορία

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ απουσίαζε λόγω ασθενείας ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σέλτσας, ο οποίος έστειλε επιστολή λέγοντας ότι υπερψηφίζει. Ωστόσο, επειδή δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής, η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε.
Εναντίον του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης: ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ.
Επίσης, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 (ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο).
Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης με τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και το θέμα Καλογρίτσα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
‘Εντονος ήταν ο διάλογος μεταξύ των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Κωστή Χατζηδάκι, τα φυλλάδια που πέταξαν δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχη της ΛΑΕ με την φράση «ιδιωτικοποιήστε και την μάνα που σας γέννησε», τις πεζοδρομιακές εκφράσεις σε καβγά μεταξύ των βουλευτών Ψαριανού και Σκουρολιάκου αλλά και βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων που ανέβηκε στο βήμα μιλώντας στο... κινητό του.

Προ ημερησίας: Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και ΝΔ

Εφ’ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στη βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την παιδεία.

Την συζήτηση την έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την 1 Αυγούστου. Το αντικείμενο είναι από μόνο του εκρηκτικό, μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την εισαγωγή του νέου προγράμματος διδασκαλίας για τα Θρησκευτικά και τη σύγκρουση του με την εκκλησία.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» τον Νίκου Φίλη για τις επιθέσεις του στην ιεραρχία και ειδικότερα τις αναφορές του, στη στάση της εκκλησίας στη χούντα και την κατοχή, σε ό, τι αφορά στην ουσία του θέματος και την αλλαγή του προγράμματος διδασκαλίας των Θρησκευτικών, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει τον Υπουργό Παιδείας, άλλωστε οι αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών που προωθεί ο Ν. Φίλης έχουν την έγκριση του Μαξίμου.

Ωστόσο δύσκολα η συζήτηση θα περιοριστεί σε ζητήματα παιδείας καθώς τα μέτωπα ανάμεσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση εκτείνονται σε πλήθος θεμάτων με κυρίαρχο αυτό της αδειοδότησης των καναλιών και του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Εδώ η αντιπαράθεση αναμένεται να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει με σκληρό τρόπο «στις πολιτικές σκοπιμότητες της τελευταίας περιόδου», αν προκληθεί από τον Κ. Μητσοτάκη.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε κρίση στρατηγικής και ότι αναζητά ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης στις τηλεοπτικές άδειες και έχουν ήδη δώσει δείγματα γραφής για το πώς απαντούν, κατηγορώντας τη ΝΔ «ότι υπερασπίζεται την παλαιά διαπλοκή» και ότι «έχει γίνει η φωνή των καναλαρχών».

Στην ατζέντα με τα πιθανά πεδία σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται ωστόσο θέματα όπως η οικονομία, το πόρισμα για την Attica Bank και η Τράπεζα της Ελλάδος και το προσφυγικό.

Έτσι δεν αποκλείεται η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή να μετατραπεί σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων με την Porsche ανέβηκε στο βήμα μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο

Πηγή: real.gr/iefimerida.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του