H ANTΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΡΗΚΕ ΛΑΥΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ



Σειρά στοιχείων τα οποία, κατά την ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτουν τους δράστες της περιβόητης απόπειρας απαγωγής του επιχειρηματία Κίκου Μαρτίνου από ομάδα ποινικών και αντιεξουσιαστών αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Περιλαμβάνονται σε απόρρητο έγγραφο που συνέταξε τον Μάιο του 2016 η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στον ίδιο φάκελο, όπως αναφέρει η εφημερίδα βρίσκονται χειρόγραφα σημειώματα σχετικά με τα σχέδια αρπαγής και άλλων επιχειρηματιών, ενώ εντυπωσιάζουν αναφορές για φωτογραφίσεις σπιτιών στην Εκάλη, για προσωπικές γνωριμίες επωνύμων κ.α.

Όπως σημειώνεται σε αυτό το φάκελο περιλαμβάνονται και τα κατασχεθέντα σημειώματα των ενόπλων με τις παρακολουθήσεις επιχειρηματιών. Σε ένα αναφέρεται για τις κινήσεις του εφοπλιστή Γ.Κ.: «Το “χουμε το σπίτι του στη Γλυφάδα», ενώ σημειώνουν για «φώτο σπιτιού επιχειρηματία, γόνου γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας-κοντά στην πλατεία Γιάννη Λάτση στην Εκάλη».

Οι ίδιοι αναφέρουν στη λίστα και τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο Κίκος Μαρτίνος αλλά και το ότι σε δύο περιπτώσεις δίπλα από τα ονόματα των εφοπλιστών-στόχων σημειώνονταν και τα ονόματα γυναικών με τα οποία διατηρούσαν δεσμό.

Αρχικά την έρευνα είχε αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής με σενάρια να κάνουν λόγο για τη συμμετοχή της ομάδας Παλαιοκώστα, για αλβανούς ποινικούς κ.α.

Σημειώνεται όμως ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών της ΕΛΑΣ δεν είχε συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες πριν και μετά την απόπειρα. Στην πορεία με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν το γρίφο ανέλαβε να λύσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Και αυτό ύστερα από πολύμηνες έρευνες σε σχέση με τους ληστές του Διστόμου και το μεικτό σχήμα ποινικών-αναρχικών.

Όπως αναφέρεται το έγγραφο εμπλέκει ποινικούς και αντιεξουσιαστές όπως ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Δραβίλας, ο Γιώργος Πετρακάκος (πρώην συνεργός του Παλαιοκώστα), Γιώργος Τσιρώνης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από ένα χρόνο σε Μαγνησία και Φθιώτιδα.

Η κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του Ανδρέα (Κίκου) Μαρτίνου, γόνου μεγάλης εφοπλιστικής οικογενείας, σημειώθηκε το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου του 2013 στη Βούλα. Οι πέντε δράστες με ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας Mitsubishi και ένα άσπρο Citroen, που αποτέλεσε το κλειδί της εξιχνίασης της υπόθεσης, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο του 36χρονου επιχειρηματία το οποίο βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από την εφοπλιστική του εταιρεία, στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Αιόλου. Από το μικρό βαν εξήλθαν δυο άτομα και έστρεψαν όπλα καλάσνικοφ εναντίον του. Ο εφοπλιστής όμως με εντυπωσιακή ψυχραιμία εμβόλισε το Citroen και ξέφυγε.

Οι δράστες έκαψαν το βαν σε αλσύλλιο. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο κ. Μαρτίνος είχε προβληματιστεί και ο ίδιος από τη γνώση που είχαν οι απαγωγείς για τις κινήσεις του και επιζητούσε σχετική έρευνα από τους αστυνομικούς.
Αρχικά την έρευνα είχε αναλάβει η ασφάλεια Αττικής και είχαν αναπτυχθεί σενάρια για συμμετοχή της ομάδας Παλαιοκώστα, για Αλβανούς ποινικούς κ.ά. Κατά τη διάρκειά της, λόγω οικονομικών δυσχερειών της ΕΛ.ΑΣ (για αγορά σχετικού εξοπλισμού), δεν είχε συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες πριν και μετά την απόπειρα. Με βάση όμως στοιχεία που ανέκυψαν τους τελευταίους μήνες φάνηκε ο πολυετής “γρίφος” να λύνεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Και αυτό ύστερα από πολύμηνες έρευνες σε σχέση με τους επονομαζόμενους “ληστές του Διστόμου” και το μεικτό σχήμα ποινικών-αναρχικών.

Έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που συντάχθηκε στις 5 Μαΐου 2016 αφορά τη δράση ποινικών και αντιεξουσιαστών όπως οι Σπύρος Χριστοδούλο, Σπύρος Δραβίλας (έθεσε τέλος στη ζωή του σε επιχείρηση αστυνομικών), Γιώργος Πετρακάκος (πρώην συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα), Γρηγόρης Τσιρώνης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από έναν χρόνο σε Μαγνησία και Φθιώτιδα. Ορισμένοι από αυτούς, μαζί με τον αντιεξουσιαστή Νίκο Μαζιώτη και άλλους από τον ίδιο χώρο, συμμετείχαν σε δεκάδες ληστείες σε Σπέτσες, Νεμέα, Μέθανα, Βελεστίνο, Δίστομο, σε περιοχές της Αργολίδας, στην Κλειτορία και αλλού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του