ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΜΠΛΕΚΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Σημαντικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την Τράπεζα Αττικής, δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Αναδημοσιεύουμε μέρος του ρεπορτάζ. Το περίφημο «τρίγωνο της διαπλοκής», κατατρώει τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Η αντιμετώπισή του έχει γίνει η «σημαία» πολιτικών κομμάτων, με τη σχετική συζήτηση να έχει αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Εχουν υπάρξει μάλιστα καταγγελίες, σημαντικές μεν, αποσπασματικές δε, αναφορικά με τη δανειοδότηση των εταιρειών Καλογρίτσα από την Attica Bank.

Η αντιπολίτευση εστιάζει στην περίοδο διακυβέρνησης από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχος ή και πολλαπλάσιος επισφαλής δανεισμός προς επιχειρήσεις υπήρχε επί πολλά έτη παλαιότερα. Δημοσιεύματα σχετικά με τη θέση της Attica Bank την φέρουν επίσης λίγο-πολύ στα όρια της κατάρρευσης. Ολα αυτά μένει να αποδειχτούν ή να διαψευστούν από το πρόσφατο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, που αποτελεί τον θεσμικό ελεγκτή των πεπραγμένων των διοικήσεων των τραπεζών, άρα και της Attica Bank.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σήμερα είναι ενδεικτικά για το πώς στενοί συνεργάτες κορυφαίων πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων των πρόσφατων ετών στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ (που σημειωτέον έχουν λάβει δάνεια 13 εκατ. ευρώ), συμμετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας την ίδια περίοδο που είχαν διοριστεί σε θέσεις στο Δημόσιο. Και μάλιστα είχαν αναλάβει θέσεις στην Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες όφειλαν να ελέγχουν και τη λειτουργία της.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών αποδεικνύουν πώς στενοί συνεργάτες κορυφαίων πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων των πρόσφατων ετών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (που σημειωτέον έχουν λάβει δάνεια 13 εκατ. ευρώ) συμμετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας την ίδια περίοδο που είχαν διοριστεί σε θέσεις στο Δημόσιο. Και μάλιστα είχαν αναλάβει θέσεις στην Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες όφειλαν να ελέγχουν και τη λειτουργία της…

Ανάμεσα σε αυτούς, διορισμένοι σύμβουλοι στο υπουργείο Οικονομικών και επικεφαλής ασφαλιστικού ταμείου. Είχαν, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην αρμοδιότητά τους την εποπτεία των δανείων!

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε βρει στην Attica Bank «επαγγελματική στέγη» σε συνεργάτες του, ενώ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας το ίδιο είχε συμβεί με συνεργάτες των υπουργών των κυβερνήσεων Σαμαρά, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση.

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Σβέρκου στην Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του