Πρωτοφανείς περικοπές που ξεπερνούν το 50% και μειώσεις συντάξεων κάτω από το όριο προστασίας του νόμου


SDSADΤην 

αποκάλυψη κάνει ο Ελεύθερος Τύπος φέρνοντας στο φως ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι περικοπές των επικουρικών έγιναν με καπέλο και με αλχημείες στην εφαρμογή του επανυπολογισμού, με αποτέλεσμα να βρεθούν συνταξιούχοι με ποσοστό αναπλήρωσης από την επικουρική τους σύνταξη στο 5% των συντάξιμων αποδοχών τους από 20% που είχαν πριν από το ψαλίδι.



Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑ, χωρίς να λάβουν υπόψη τις αποδοχές σύνταξης και τα έτη ασφάλισης ανά συνταξιούχο, αλλά τον μέσο όρο ανά Ταμείο, έβαλαν με οριζόντιο τρόπο έναν μαθηματικό τύπο και επέβαλαν έναν γενικό κανόνα μειώσεων για όλους, φέρνοντας μειώσεις στα ποσά που θα λάβουν περίπου 150.000 συνταξιούχοι.


Για παράδειγμα, συνταξιούχος με μικτή κύρια σύνταξη στα 1.137 και μικτή επικουρική 371 ευρώ και καθαρές αποδοχές μετά τις μειώσεις στα 1.152 ευρώ (πολύ κάτω δηλαδή από τα 1.300 που προβλέπει ο νόμος) βρέθηκε να παίρνει επικουρική αντί για 197 μόλις 147 ευρώ καθώς του επιβλήθηκε μείωση της τάξης του 25%.


Μέχρι στιγμής πάντως το λάθος δεν έχει διορθωθεί, και έτσι οι συνταξιούχοι θα δουν στη σύνταξη του Οκτωβρίου την λανθασμένη μείωση που θα περιορίσει την επικουρική κάτω από το μισό.


Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, χθες, δήλωσε ότι αν υπήρξαν λάθη αυτά θα διορθωθούν.
aLIXA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του