ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ;




Αγωνία επικρατεί στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο μετά την αποχώρηση του Καλογρίτσα η οποία μάλλον λειτούργησε ανακουφιστικά για το Μαξίμου καθώς δεν ήθελε να χρεωθεί την πολιτική σχέση που έχει η οικογένεια Καλογρίτσα με την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Αγωνία όμως επικρατεί και για τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος χθες ζήτησε διορία δύο ή τριών ημερών προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση. Η αγωνία έχει να κάνει με το εάν μπορεί να δικαιολογήσει το ποσό της πρώτης δόσης που θα πρέπει να καταβάλλει ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας δεν διαχειρίζεται Ελληνικά κεφάλαια, αλλά Ρώσικα συγκεκριμένων ομίλων και επενδυτών τα οποία είναι άγνωστο εάν μπορεί να τα δικαιολογήσει στο Πόθεν Έσχες του μόλις ελεγχθεί για το ποσό της πρώτης δόσης που θα καταβάλλει εντός των ημερών.

Οι διαδικασίες για το Πόθεν Έσχες απαιτούν πλήρη διαφάνεια στα ποσά που θα καταβάλλουν οι επιχειρηματίες, διαφάνεια η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται με όλα τα φορολογικά παραστατικά που θα επιβεβαιωθούν ότι το ποσό έχει φορολογηθεί και είναι νόμιμο σε όλα τα επίπεδα. Στην κυβέρνηση όμως υπάρχει ένας ακόμα προβληματισμός σε σχέση με τον Ι. Σαββίδη. Τα όσα είπε χθες ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τους όρους μίας συνεργασίας με τον Alpha του Δ. Κοντομηνά και το Star του επιχειρηματία Ι. Βαρδινογιάννη, δεν ακούστηκαν ευχάριστα στην κυβέρνηση καθώς ο κάθε υπεριθεματιστής παίρνει για τον εαυτό του την άδεια και όχι για να δημιουργήσει νέο επιχειρηματικό fund με ανταγωνιστές του διαγωνισμού.
Χθες πάντως ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία θα λυθεί αυτό το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια. Τέλος, σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση». Υπενθυμίζεται ότι κατά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61,5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, το σχήμα συμφερόντων Καλογρίτσα, με δήλωση του Γιάννη Καλογρίτσα είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη διαδικασία μετά την απόρριψη από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του αιτήματός του για 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει την πρώτη εκ των τριών δόσεων, η οποία έληγε σήμερα.
Χθες το πρωί εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, είχε ξεκαθαρίσει ότι όσοι υπερθεματιστές δεν κατέβαλαν σήμερα τα χρήματα, θα έχαναν την άδεια, καθώς και τα τρία εκατ. της καταβληθείσας εγγύησης.
«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα», ήταν το σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Συνεχίζουυν Αλαφούζος, Μαρινάκης, Κυριακoύ
Σημειώνεται πως την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.
Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.
Για τη δεύτερη άδεια έχει «υπερθεματίσει» προσωρινά το σχήμα Κυριακού, το οποίο κατέβαλε το απαιτούμενο ποσό των 25.300.000 ευρώ (το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς), το πρωί της Δευτέρας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του