ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΗ – ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ




Το πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την κόντρα του Φίλη με τον Αρχιεπίσκοπο είναι γεγονός. Στο πλαίσιο αυτό τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κάνει πίσω στις απόψεις του για τα Θρησκευτικά και δεν θα δεχθεί, αλλά ούτε και θα ψηφίσει καμία από τις αλλαγές που θα προωθήσει η κυβέρνηση σε σχέση με την διδασκαλία του θα δώσει ο υπουργός ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη.


Ο κ Καμμένος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγο πριν την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, o υπουργός και επικεφαλής των ΑΝΕΛ θα επαναλάβει στον Αρχιεπίσκοπο ότι βρίσκεται στο πλευρό της Εκκλησίας σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Όπως είναι γνωστό, η θέση των ΑΝΕΛ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του υπουργού Παιδείας, με τον Πάνο Καμμένο να συντάσσεται, και μέσω Twitter με την ανακοίνωση της Νεολαίας του Κόμματος σχετικά με το θέμα, η οποία υπογραμμίζει τα εξής:

«Η νεολαία των ΑΝΕΛ έχει ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών.

«Όσο επιμένει ο κ. υπουργός Παιδείας, βασισμένος σε προσωπικές εμμονές, ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις, στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, τόσο θα του υπενθυμίζουμε το ρόλο του να υπηρετεί και να σέβεται τη βούληση των Ελλήνων πολιτών.

«Η επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 16, παρ. 2) για ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων δεν δύναται να αμφισβητείται, πολλώ δε μάλλον να προσβάλλεται η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, που αποτελεί βίωμα του Ελληνικού λαού. Καλά θα κάνει ο κ. Υπουργός να ακούσει αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ΑΝΕΛ φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά. Το εκλογικό ακροατήριό τους είναι συντηρητικό, εάν αποφασίσουν να στηρίξουν τον Φίλη θα αφανισθούν πολιτικά. Πολύ λογικά λοιπόν ο Καμμένος διαχωρίζει τη θέση του…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του