ΝΕΟΣ “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ




Ένταση και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα δανείων από τράπεζες σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης, με κυβερνητικούς βουλευτές να αντιδρούν έντονα στις κατηγορίες βουλευτών της αντιπολίτευσης, ότι η πλειοψηφία έχει έτοιμο πόρισμα και να τους κατηγορούν για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε, όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως «με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι σύντομα έρχεται το πόρισμα της Εξεταστικής και θα δούμε ποιος θα γελάσει, αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία το έχει ήδη έτοιμο».

«Παρακαλώ μην μας κοροϊδεύετε. Αν έχετε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γι’ αυτά έχετε ευθύνη» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος αντέδρασε, καταλογίζοντας «σκοπιμότητα στις συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Λοβέρδου που δεν βοηθούν στην εξέταση μαρτύρων».

«Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σε αυτό που ξέρει ολόκληρη η Ελλάδα. Στις 19 Δεκεμβρίου θα δοθεί το πόρισμα. Ουδέν μένει κρυπτό. Αν κάποια μέλη δεν θέλουν πόρισμα, μπορούν να ανησυχήσουν. Κανένα πόρισμα δεν είναι έτοιμο, καμία σύνδεση δεν έχουμε με κέντρα εξουσίας» επισήμανε ο κ. Φάμελος.

«Αν εμείς έχουμε βγάλει μια φορά πόρισμα, εσείς έχετε βγάλει 100. Σταματήστε να μας κατηγορείτε. Είμαστε μια Επιτροπή που πρέπει να αποδώσει δικαιοσύνη. Δεν είναι προς τζόγο οι ιδεοπολιτικές μας απόψεις. Το πόρισμα θα βασίζεται στο αποδεικτικό υλικό και στα έγγραφα που έχουν κατατεθεί» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας.

«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό το καταγγελτικό ύφος για τη δημιουργία εντυπώσεων. Το ποιοι προσπαθούν να προκαταβάλουν το πόρισμα το γνωρίζει ο ελληνικός λαός» αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία, κατηγορώντας τον κ. Λοβέρδο ότι «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα λόγω ένδειας επιχειρημάτων».

Ταυτόχρονα έκανε λόγο «για γνωστούς και μη εξαιρετέους αυτόκλητους υπερασπιστές των καναλαρχών» και «εκπροσώπους ενός συστήματος τόσων ετών που εμείς τολμάμε να ανοίξουμε».

«Μιλά η συνάδελφος σαν να μην βλέπει ομιλίες με υπουργό και καναλάρχη. Εσείς την κάνατε, δεν την έκανα εγώ την ομιλία» απάντησε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Αν ο πρωθυπουργός έχει προκαθορίσει το πόρισμα, αυτό είναι Εβρέμ Χότζας».

«Εδώ και τώρα εκλογές»

«Η κυβέρνηση δεν έχει την ουσιαστική νομιμοποίηση. Εδώ και τώρα εμείς θέλουμε εκλογές» παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, έκανε λόγο για «αβανταδόρικες ερωτήσεις που κάνουν βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε όσους ενέχονται στη διαπλοκή. Το πόρισμα θα το βασανίσουμε και θα καταλήξουμε με τεκμηριωμένες αιτιολογημένες θέσεις και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» πρόσθεσε.

«Τον προκαλώ τον κύριο που λέει ότι κάνω αβανταδόρικες ερωτήσεις. Δεν είμαι υπηρέτης κανενός εγώ. Και αφήστε αυτά τα βαρύγδουπα πως εσείς αντιμετωπίζετε αυτά τα θέματα… Με τον τρόπο που σας έχει αντιμετωπίσει η διαπλοκή φτάσατε να έχετε εξουσία….» αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

«Αντιπαρέρχομαι το ιταμό ύφος του κ. Τζαβάρα…» σχολίασε ο κ. Γκιόλας. «Είναι για γέλια οι εργασίες της Εξεταστικής. Είναι δεδομένο ότι όλα τα κόμματα έχουν βγάλει το πόρισμα τους» ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. «Θα εξασφαλίσω ότι το πόρισμα θα συνταχθεί εδώ και θα εγγυηθώ ότι θα βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένο και αποδεικτικό υλικό» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής, δίνοντας τέλος στην αντιπαράθεση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του