Με προσφυγές στο ΑΕΔ που δικάζονται στις 10 Οκτωβρίου

35 διεκδικούν να μπουν στη βουλή!

ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙΑ στα βουλευτικά έδρανα... Η θέση 35 εκλεγμένων βουλευτών έχει μπει στο στόχαστρο 35 υποψηφίων που δεν εκλέχτηκαν...Και οι οποίοι μέσω ψηφοφόρων τους, πίσω από τους οποίους κρύβονται- έχουν καταθέσει προσφυγές στο Ανώτατο ιδικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι η κατανομή των εδρών έπρεπε να γίνει με την απογραφή του 2011, όπου σ' άλλους νομούς εκλέγονται περισσότεροι βουλευτές και σ' άλλους λιγότεροι. Χαρακτηριστικά στην περίπτωση που το ΑΕΔ αποφασίσει ότι έπρεπε οι εκλογές της 17ης Ιουνίου να γίνουν με την απογραφή του 2011, η Α΄ Αθηνών εκλέγει 2 με 3 λιγότερους βουλευτές και η Β΄Αθηνών 2 με 3 παραπάνω. Η πλευρά των νυν βουλευτών, που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες θέσεις, σε νομούς μου θα γίνουν οι καραμπόλες, εάν ευδοκιμήσουν οι προσφυγές, υποστηρίζει ότι υπάρχει δεδικασμένο. Αναφέρονται στην απόφαση του ΑΕΔ του 1994, που τότε είχε απορρίψει τις προσφυγές παρ΄ όλο που τότε είχε εκδοθεί υπουργική απόφαση, που κύρωνε τα αποτελέσματα της απογραφής. Όμως τέτοια υπουργική απόφαση δεν είχε εκδοθεί πριν από τις εκλογές.
   Το ΑΕΔ θα συνεδριάσει στις 10 Οκτωβρίου, για να συζητήσει τις προσφυγές, θα προεδρεύσει δε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, επειδή μετά την αποχώρηση, λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας, του κ. Πικραμμένου, η θέση του προέδρου του Συμβουλίου Επιτροπής παραμένει κενή. Τα μέλη του ΑΕΔ είναι 11.
   Οι εισηγητές που έχουν οριστεί είναι ο κ. Γιώργος Γιαννούλης και ο κ. Κίμων Ευστρατίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του