Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδών στη Λιβαδειά


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκε η Πράξη «Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδών (Πεσόντων Μαχητών, Αθηνών, Καραγιαννοπούλου και Φίλωνος) στον Άξονα Προτεραιότητας «05 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας» του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 730.000 ευρώ.
Πρόκειται για ένα έργο διαπλάτυνσης πεζοδρομίων συνολικής εκτάσεως 13.300 τ.μ. και  περιλαμβάνει την καθαίρεση των υπαρχόντων πεζοδρομίων, την τοποθέτηση νέων κρασπέδων, την τοποθέτηση σωληνώσεων άρδευσης, την τοποθέτηση σωληνών προστασίας καλωδίων και φρεατίων ηλεκτροφωτισμού, την τοποθέτηση φωτιστικών σε ορισμένες από τις οδούς, την πλακόστρωση των πεζοδρομίων, την κατασκευή όδευσης τυφλών με ειδικές πλάκες και την κατασκευή διαβάσεων – ραμπών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ που αρχικά χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου και διακόπηκε λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης. Με την ένταξή του  στο ΕΣΠΑ, το όφελος είναι διπλό αφενός γιατί το έργο θα συνεχισθεί και αφετέρου γιατί τα κονδύλια αφορούν κοινοτική χρηματοδότηση και όχι ίδιους πόρους.


Έγκριση έργου: «Ανάπτυξη Δικτύου Στάσεων (Αστικών Λεωφορείων) του Δήμου Λεβαδέων, με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)»

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγκρίθηκε το έργο  «Ανάπτυξη Δικτύου Στάσεων (Αστικών Λεωφορείων) του Δήμου Λεβαδέων, με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη», συνολικού προϋπολογισμού 138.990 ευρώ.
Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περίπου ογδόντα (80) στάσεις αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Λεβαδέων.  Με το έργο αυτό, θα φωτίζονται καλύτερα τα σκοτεινά σημεία των στάσεων. Παράλληλα θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη διευκόλυνση όσων χρησιμοποιούν αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του