Τα "ξέρασε" όλα ο Ζήγρας και έκαψε (ολοκληρωτικά) τον Άκη! Έδωσε και νέα ονόματα. Διαβάστε τα ΟΛΑ!


Με τις βαλίτσες πήγαιναν τα λεφτά στον Άκη!

Ο Ζήγρας... κελάηδησε. Βαρόνος των media, ο οποίος φέρεται να εισέπραξε περισσότερα από 400.000 ευρώ «μαύρα» προκειμένου να μεταβιβάσει στον Άκη Τσοχατζόπουλο γνωστό καφέ-μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, κατονόμασε, μεαξύ άλλων, ο Νίκος Ζήγρας. Τι είπε για την Βίκυ Σταμάτη και τα λούσα της, ποιον κύπριο υπουργό "κάρφωσε".
Ο Νίκος Ζήγρας κατέθεσε ότι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος είναι ο Απόστολος Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Τα ονόματα

Σύμφωνα με τον Νικόλαο Ζήγρα, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος. Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πρόσωπο - κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα υπεύθυνος για μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών ήταν ο Γιάννης Σμπώκος.

Στην απολογία του ο Νικόλαος Ζήγρας υποστήριξε ακόμη ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά που εισέπραττε ο Γιάννης Σμπώκος, τα επένδυε στη συνέχεια ο πεθερός του, που είχε χρηματιστηριακή εταιρεία. Πρόκειται για τα χρήματα, μερίδια των οποίων ζητά απεγνωσμένα μέχρι και σήμερα από τον Γιάννη Σμπώκο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίος στις σημειώσεις του αποκαλεί «bosko».

Ο Νικόλαος Ζήγρας, που έχει υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αναφέρθηκε και στην ασθένειά του για να τονίσει ότι όλα τα έξοδα της νοσηλείας του καταβλήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο ίδιος αισθανόταν ευγνωμοσύνη απέναντι στον εξάδελφό του για αυτό.

Πλην, όμως, αργότερα, αντιλήφθηκε, όπως είπε ο κ. Ζήγρας, την υστεροβουλία των παραπάνω ενεργειών του πρώην υπουργού, ο οποίος σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ενδιαφερόταν μόνο και μόνο μην πεθάνει ο εξάδελφός του προτού προλάβει να τακτοποιήσει το θέμα των λογαριασμών του με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Η Βίκυ Σταμάτη

Ο κατηγορούμενος, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ως διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε ακόμη ότι τόσο η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο και η Βίκυ Σταμάτη, γνώριζαν για τις «διαδρομές» του «μαύρου» πολιτικού χρήματος διότι σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν όλα του τα μυστικά στις γυναίκες του.
 Εμπλέκει ακόμα την πρώην γυναίκα του Τσοχατζόπουλου, μαζί με την Βίκυ Σταμάτη,  λέγοντας ότι "γνώριζαν τα πάντα", καθώς ο πρώην υπουργός τους εκμυστηρευόταν τα πάντα. Mάλιστα, όπως ανέφερε ο Νίκος Ζήγρας, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενχάουερ, είχε συναινέσει στο διαζύγιο με εφάπαξ καταβολή 500.000 ευρώ και καταβολή 3.000 ευρώ το μήνα.

Η βουλευτική ασυλία, οι τσιγγάνοι και ο ΠΑΟΚ

Στην απολογία του, ο Ν. Ζήγρας υποστήριξε ακόμη ότι ο πρώην υπουργός έκανε λυσσαλέες προσπάθειες για να εκλεγεί βουλευτής προκειμένου να αποκτήσει τη βουλευτική ασυλία.

Στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε κατά τον Ζήγρα πάνω από 2,5 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους από Ρωσοπόντιους και τσιγγάνους, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Ο βαρόνος των Media

Κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής απολογίας του ο μετανοημένος «εξάδερφος» ο οποίος δρούσε ως μπροστινός του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρεται εκτενώς σε δοσοληψία την οποία είχε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον πασίγνωστο εκδότη με τη πολυσχιδή δράση.
Η συγκεκριμένη ιστορία αφορά και τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλο, Αλέξανδρο, τον οποίο ο πρώην υπουργός θέλησε να «προικίσει» κάνοντας τον μέτοχο σε εταιρία εστίασης. Στη συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει το γνωστό καφέ-μπαρ «Στοα» στην Πατησίων το οποίο –σύμφωνα με το Ζήγρα- απέκτησε για λογαριασμό του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός καταβάλλοντας μαύρα χρήματα στον μεγαλοεκδότη.
Αναφέρει ο Ζήγρας: «Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφε-μπαρ στην Πατησίων, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του κατηγορούμενου δίνει νέα τροπή στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με την απολογία του ο πρώην υπουργός ξέπλενε χρήμα και μέσω της αγοράς επιχειρήσεων οι οποίες μάλιστα άνηκαν σε εκδότες.

Ο Ιανός

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Νίκος Ζήγρας αποκαλύπτει και τις προσπάθειες του Άκη Τσοχατζόπουλου να αγοράσει ποσοστό των μετοχών του Ιανού, μέσω της εταιρείας NORIS AG.
«Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε από εμένα για να αγοράσει ο Τσοχατζόπουλος μετοχές του Ιανού. Ο εκπρόσωπος του Ιανού, Νικόλαος Καρατζάς, γνώριζε ότι η NORIS ήταν συμφερόντων Τσοχατζόπουλου και εγώ γνώρισα τον Καρατζά από τον Τσοχατζόπουλο. Σήμερα η NORIS έχει κλείσει».
Ωστόσο ο κατηγορούμενος απέφυγε να αναφέρει τι ποσοστό του Ιανού αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος λέγοντας ότι αποτελεί μεγάλο μυστικό μεταξύ του πρώην υπουργού και του Καρατζά.
«Ο Τσοχατζόπουλος μου γνώρισε τον Καρατζά το 2003, στη συνέχεια μου είπε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και είναι ευκαιρία να μπει αυτός στην εταιρεία. Διαχειρίστρια της NORIS ήταν μια ελβετική εταιρεία η ΚΑΜΙΝΑΔΑ εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο BERNAT LIMAN. Εγώ επικοινωνούσα μαζί του μόνο κατόπιν εντολών Τσοχατζόπουλου», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του