Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις εξαιρούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις

 

Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις εξαιρούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις
Πέντε ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.


Η μεγάλη καθυστέρηση αποδίδεται από τους αρμόδιους παράγοντες εν μέρει στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών και της έκτακτης εισφοράς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί έως τώρα στους φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό των 1.540 ευρώ. Χθες μάλιστα ταχυδρομήθηκε και η τέταρτη σειρά 1.937.343 εκκαθαριστικών σημειωμάτων.
Από το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζουν ότι η εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων επιβαρύνεται με προσαυξήσεις ενώ επισημαίνεται ότι ο νόμος προβλέπει επίσης την κατάργηση του αφορολόγητου για τους εκπρόθεσμους.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εξετάζεται οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση να εξαιρούνται από τη δυνατότητα αξιοποίησης του μεγάλου αριθμού των δόσεων για την καταβολή του φόρου που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αρνητικό στο να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να αποκλεισθεί δεδομένου του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί έως τώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του