Συνελήφθη και δεύτερο μέλος της εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, που διέπραττε κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.


Πρόκειται για 36χρονο υπήκοο Ουκρανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή των Αθηνών.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της έρευνας εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οκτώ (8) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η και τρεις (3) κλοπές-φθορές καλωδίων χαλκού από το Δίκτυο του Ο.Σ.Ε.


Συνελήφθη, στις 15-07-2012 το απόγευμα σε περιοχή της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων και δεύτερο μέλος της εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε συστηματικά κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (σχετικό το αντίστοιχο Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).
 Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Ουκρανίας, σε βάρος του οποίου έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, νομοθεσία περί όπλων και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
 Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν το ίδιο απόγευμα και συνέλαβαν τον 36χρονο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
 Όπως προέκυψε είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των τριών Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων, που κατασχέθηκαν προχθές τα ξημερώματα στην περιοχή Κλειδί Βοιωτίας.
Το ανωτέρω όχημα ήταν έμφορτο με μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού από  κλεμμένους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ πλησίον του οχήματος βρέθηκε και η καραμπίνα, με την οποία οι δράστες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.
 Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που είναι σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οκτώ (8) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η και τρεις (3) κλοπές - φθορές καλωδίων χαλκού από το Δίκτυο του Ο.Σ.Ε, που είχαν διαπράξει οι δράστες το τελευταίο εξάμηνο στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, των οποίων η αξία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
 Ο 36χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε το επόμενο  πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και μαζί με τον 26χρονο υπήκοο Πακιστάν που συνελήφθη 2 μέρες πριν, παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν τη Τρίτη (17-07-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του