«Η εξουσία είναι στα χέρια μας»

«Μας υποχρεώνουν να ζούμε χωρίς ελπίδα για να εξυπηρετούμε τα δικά τους συμφέροντα» δηλώνει για την...
πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα ο 39χρονος σήμερα Σωτήρης Πέτρουλας, ανιψιός του Σωτήρη Πέτρουλα που δολοφονήθηκε στις 21 Ιουλίου του 1965 στη διάρκεια διαδήλωσης.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναφέρει ως αιτία θανάτου ασφυξία λόγω των δακρυγόνων. Ο 23χρονος τότε Σωτήρης Πέτρουλας που φοίτησε στην Εμπορική Σχολή Αθηνών και ακολούθως στην ΑΣΟΕΕ όταν εκλέχτηκε μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ αποβλήθηκε για έναν χρόνο από τη διοικούσα επιτροπή της σχολής του. Αργότερα προσχώρησε στη Νεολαία Λαμπράκη και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των φοιτητικών κινητοποιήσεων εκείνης της εποχής.

«Οι γονείς του ζήτησαν νεκροψία. Διαπιστώθηκαν χτυπήματα στο κεφάλι, σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό. Από μαρτυρίες συντρόφων του γνωρίζουμε ότι ο θείος μου έπεσε στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου κι ότι κάποιοι αστυνομικοί τον μετέφεραν σε αστυνομική κλούβα όπου τον αποτέλειωσαν» δηλώνει ο ανιψιός του Σωτήρης Πέτρουλας ο οποίος φοίτησε όπως ο θείος του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Όσο για την Δικαιοσύνη αυτή δεν αποδόθηκε ποτέ καθώς η απόφαση βγήκε εις βάρος της οικογένειας. Πλήρωσαν μάλιστα και πρόστιμο.

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο ανιψιός του Σωτήρη Πέτρουλα δηλώνει ότι συμμετέχει πάντα στις διαδηλώσεις όπως και ο θείος του και εκφράζει την άποψη ότι «η εξουσία είναι στα δικά μας χέρια. Αλλά πρώτα πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας. Και να μην περιμένουμε τις αντιδράσεις των άλλων».

Τονίζει μάλιστα ότι «σήμερα βιώνουμε έναν άγριο ξεριζωμό. Με πληγώνει να βλέπω τους ηλικιωμένους που δούλεψαν και έζησαν σε μια δημοκρατική κοινωνία να έχουν χάσει τα δικαιώματά τους και να τους αντιμετωπίζουν με απαξιωτικό τρόπο».
Όσο για το αν έχει αλλάξει το πρόσωπο της αστυνομίας, δηλώνει: «Εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο. Τα ίδια παιχνίδια παίζουν μέχρι σήμερα. Ορισμένες φορές αντίστοιχα με εκείνα της περιόδου του ‘65».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του