ΓΙΑ ΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ




ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Για τις 11 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το β' αυτόφωρo μονομελές δικαστήριο,  η δίκη της συζύγου τουΓεράσιμου ΓιακουμάτουΕλένη, του αδελφού του, Δημήτρη, και δύο ακόμη υπαλλήλων τους - πρόκειται...
για τη διαχειρίστρια και τον λογιστή του οίκου ευγηρίας στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο αδελφός του ως διευθύνων σύμβουλος - οι οποίοι κατηγορούνται για τη διάπραξη φορολογικού αδικήματος που αφορά στην απόκρυψη ποσού 24.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου των κατηγορουμένων κ. Δημητρακόπουλου για κλήτευση στο δικαστήριο, με τη ιδιότητα του μάρτυρα, μελών της οικονομικής αστυνομίας.
Μιλώντας στο δικαστήριο ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι μέλη της οικονομικής αστυνομίας πιέστηκαν να συντάξουν μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου όπως είπε να ασκηθεί πολιτική πίεση στον Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Σε δήλωση που έκανε έξω από το δικαστήριο, μετά την αναβολή της δίκης, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ορισμένοι υπαξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας διέπραξαν παρανομίες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ακόμα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι οι συλλήψεις είναι έωλες και νομικά κακές.
«Το χειρότερο όμως που έκαναν είναι ότι πίεσαν τους μάρτυρες να συνδέσουν τον κ. Γιακουμάτο με τη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς αυτός να έχει καμία σχέση» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπαξιωματικοί στους κόλπους τις ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως θέλουν να επηρεάσουν και τις πολιτικές εξελίξεις».
Νωρίτερα στο δικαστήριο, ο δικηγόρος των τεσσάρων κατηγορουμένων κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπέβαλε ένσταση, ζητώντας να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος των τεσσάρων εντολέων του υποστηρίζοντας ότι κακώς οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά από μηνυτήρια αναφορά της οικονομικής αστυνομίας.
Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος η μηνυτήρια αναφορά θα έπρεπε να έχει συνταχθεί από τα αρμόδια όργανα δηλαδή το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Οικονομικών ή τις ΔΟΥ και όχι από την οικονομική αστυνομία.
Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του