ΕΚΤΑΚΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ GAZPROM - ΔΕΠΑ...



Νέα έκτακτη συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη θα έχουν σήμερα ΔΕΠΑ και Gazprom ύστερα από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τη ρωσική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες...
το αίτημα υπεβλήθη, στο πλαίσιο της ανταλλαγής επιστολών που ακολούθησε την τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών στις 10 Ιανουαρίου.
Στις επιστολές αυτές διεφάνη διάθεση της ρωσικής πλευράς να βελτιώσει περισσότερο την τιμή που είχε προσφέρει, χωρίς ωστόσο ακόμη  να έχει φτάσει στα επιθυμητά από ελληνικής πλευράς επίπεδα.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η μεν ρωσική πλευρά πρότεινε τιμή στα επίπεδα άνω των 405 δολαρίων ανά χίλια κυβικά μέτρα, την ίδια στιγμή που η ελληνική πλευρά ζητούσε τιμολόγιο στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (385 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα).
Το νεότερο που προκύπτει στην παρούσα φάση είναι ότι οι μεν ρώσοι φέρονται να έχουν μειώσει ακόμη περισσότερο την προσφορά τους, την ίδια στιγμή που η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμφωνία εφόσον τελικά το … «πρόσημο» στην τιμή θα είναι το 3. Δηλαδή εάν η τιμή είναι κάτω από τα 400 δολάρια η ελληνική πλευρά φέρεται έτοιμη να βάλει την υπογραφή της κάτω από τη συμφωνία. Το κατά πόσο οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη συγκεκριμένη τιμή απομένει να φανεί μετά τη σημερινή συνάντηση, ωστόσο εκτιμάται ότι εάν δεν υπήρχε διάθεση για μια τελική «ρελάνς» τότε δε θα αναλάμβαναν την πρωτοβουλία να κάνουν ακόμη ένα ραντεβού.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι στην ελληνική πλευρά έχει ωριμάσει η ιδέα ότι είναι προτιμότερη μια άμεση συμφωνία έστω και με λίγο χειρότερη τιμή από εκείνη που θα μπορούσε να επιτευχθεί με προσφυγή στη διαιτησία, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβούσε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Αλλά και οι ρώσοι το τελευταίο διάστημα με τις κινήσεις τους στέλνουν μήνυμα ότι θα προτιμούσαν μια άμεση συμφωνία έστω και εάν χρειαστεί να ρίξουν τον πήχη της τιμής έναντι των αρχικών τους απαιτήσεων, παρά να ριψοκινδυνεύσουν ακόμη μια δικαστική ήττα μετά την “περιπέτεια” με την RWE.
Με αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται ότι διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του πολύμηνου θρίλερ των διαπραγματεύσεων για την τιμή του ρωσικού αερίου…
Πηγή : newmoney.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του