Άρχισαν τα όργανα! - Δημοσκπόπηση JP Morgan- Εθνικές εκλογές τον Μαϊο


dimoskopisi-660 11
Στο 70% ανεβάζει τις πιθανότητες να διενεργηθούν εκλογές στην Ελλάδα μέσα στο 2014 η JP Morgan, η οποία βλέπει ως πιο βασικό σενάριο να στηθούν κάλπες στο τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2014.
Σε έκθεση του διεθνούς επενδυτικού οίκου, επισημαίνεται πως μετά τις εκλογές του 2012, η παρούσα κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι σχολιαστές της έδιναν μικρή διάρκεια ζωής. Μάλιστα, αναφέρεται στη σταθερότητα που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνηση σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή η σταθερότητα πλησιάζει στο τέλος της.
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο οίκος βλέπει πιθανότερο νικητή των εκλογών μετά το καλοκαίρι του 2014 τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως είναι μάλλον απίθανο
να καταφέρει το συγκεκριμένο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση μόνο του. Όπως αναφέρει η JP Morgan, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 7 μονάδων στη Β' Αθήνας.

Η ανάλυση προβλέπει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αυξήσει το προβάδισμα στους επόμενους μήνες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει τους 139 βουλευτές, η ΝΔ τους 88, η Χρυσή Αυγή του 24, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους 14, το ΠΑΣΟΚ τους 13, το ΚΚΕ τους 12 και η ΔΗΜ.ΑΡ τους 10.
Μάλιστα, αναφερόμενος ο οίκος στο ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η συνεννόηση των Ευρωπαίων ηγετών με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο προβληματική από ότι με τη σημερινή. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι εκλογές στην Ελλάδα θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο σύνολο της Ευρωζώνης, καθώς ενδεχόμενη νίκη και σχηματισμός κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ώθηση στα αντισυστημικά κόμματα τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς. Από την άλλη ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ, σημειώνει η έκθεση, θα ενισχύσει την άποψη ότι η ευρωπεριφέρεια μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να διαχειριστεί παράλληλα τις πολιτικές συνέπειες.
77777777777 0

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του