Οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή


aspodapospfΤρεις ημέρες προθεσμία έχουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι για να πληρώσουν κατά περίπτωση έως και πέντε διαφορετικούς φόρους. Συγεκριμένα, έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν φόρους εισοδήματος, ακινήτων και φόρους πολυτελείας.
Τα έσοδα από αυτή τη διαδικασία θα μετρήσουν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να «μοιράσει» περίπου 700 εκατ. ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.
1. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Αφορά τους φορολογούμενους που διαθέτουν αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου παρέχεται έκπτωση 1,5%.

2. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012. Πρόκειται για την έκτη δόση των δύο φόρων, που αφορούν ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η έβδομη και τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
3. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2013. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΦΑΠ του 2013. Η πέμπτη δόση θα καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
4. Φόρος εισοδήματος οικονομικού έτους 2013. Αφορά τους φορολογούμενους που έλαβαν το χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα τον Νοέμβριο και καλούνται να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό του φόρου με έκπτωση 1,5%.
5. ΕΕΤΗΔΕ 2012: Αφορά τους φορολογούμενους που εντοπίστηκαν μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση μην έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ του 2012. Οι φορολογούμενοι αυτοί καλούνται τώρα να καταβάλουν αναδρομικά το «χαράτσι» που άφησαν απλήρωτο μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του