Αλ. Μητρόπουλος: Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με παράκαμψη του Κοινοβουλίου


Κάλεσμα στους βουλευτές όλων των εδράνων να καταψηφίσουν σήμερα το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς -όπως αναφέρει- στο άρθρο 5 προωθείται... η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με «πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά νομοθετική πανουργία».

Ο κ. Μητρόπουλος εξηγεί ότι στο άρθρο 5 του ν/σ προβλέπεται πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος «μπορεί να τροποποιείται το σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ που εγκρίθηκε με την υπ’αριθ. 15/24-7-2013 ΠΥΣ».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το άρθρο 5 έχει κριθεί από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής αντισυνταγματικό και αν ψηφιστεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα γίνει με απλή ΚΥΑ και με παράκαμψη του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει ακόμη ότι στο ίδιο άρθρο προβλέπεται αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ πως «με ΚΥΑ μπορούν να καθορίζονται οι όροι και η εν γένει διαδικασία υλοποίησης οποιουδήποτε εκ των θεμάτων».

«Αυτό», συμπληρώνει, «σημαίνει ότι καμία κατοχύρωση δεν υπάρχει για τα δικαιώματα του Δημοσίου (καταστατική μειοψηφία 34%) ούτε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ».

«Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο! Καλούμε τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αρνηθούν να παραδώσουν το κρίσιμο δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιώτες», καταλήγει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του