Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΚΤΑΚΤΟ>Επαναστατικές αλλαγές στην λειτουργίας της ζώνης του ευρώ, προτείνει ο Σόιμπλε!


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε χθες πως είναι «ανοιχτός» στη δημιουργία ενός ξεχωριστού ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ, ένα βήμα που θα μπορούσε να βαθύνει περισσότερο τις διαιρέσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, τα σχόλια του Schaeuble, που έγιναν στις Βρυξέλλες, προκαλούν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου το νομοθετικό έργο γίνεται από το κοινοβούλιο των 28.


Οι επικριτές πιστεύουν ότι η διάσπαση αυτού του σώματος, θα αποτελέσει τη διάλυση ενός από τα μεγαλύτερα σύμβολα ενότητας της Ευρώπης. Αλλά ο Schaeuble δήλωσε πως ένα ξεχωριστό κοινοβούλιο για τις 18 χώρες της ευρωζώνης θα επιτρέψει στη μικρότερη αυτή ομάδα να συνδεθεί ακόμη περισσότερο.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ενοποίηση με ένα έξυπνο τρόπο και να την κατοχυρώσουμε κάνοντας αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ», δήλωσε ο Schaeuble, επαναδιατυπώνοντας την ανάγκη για εκτεταμένες νομικές αλλαγές για την υποστήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων ώστε να στηριχθεί το νόμισμα.

«Μπορώ να φανταστώ να υπάρχει ένα κοινοβούλιο ευρωζώνης», δήλωσε σε συγκέντρωση του κέντρο-δεξιού Ευρωπαϊκού Κεντρικού Κόμματος. Για να υποστηρίξει τη θέση του, ο Schaeuble αναφέρθηκε στην επιθυμία των μελών της ευρωζώνης, Γαλλία και Γερμανία, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμμετέχει πιο αποτελεσματικά στις αποφάσεις για την ευρωζώνη».


Πηγή:www.capital.gr

More News Desk

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του