Μαζί Βύρωνας – Ζώης, στην Περιφέρεια ο Νικολόπουλος

Μαζί Βύρωνας – Ζώης, στην Περιφέρεια ο Νικολόπουλος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις για την «γαλάζια Ελιά», που απειλεί να πλαγιοκοπήσει τη Νέα Δημοκρατία (αλλά και το κόμμα του Π. Καμμένου) στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ωστόσο, οι φερόμενοι ως «μνηστήρες» του χώρου μοιάζουν να ακολουθούν διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες στρατηγικές καθώς, εμφανώς, στόχος πολλών είναι να εμφανιστούν εκείνοι ως οι κύριοι εκφραστές του χώρου και να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στις διαβουλεύσεις της επόμενης ημέρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που οι Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Ζώης βρίσκονται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις και έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει στη συγκρότηση μίας «γαλάζιας Ελιάς» ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, οι υπόλοιποι παράγοντες του χώρου κινούνται ανεξάρτητα.
65414a6c090fa85ecb42f2c363053a3e XL
Ο Νίκος Νικολόπουλος ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την κάθοδό του στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.
nikolopoulos nikos
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σχεδιάζει, κατά τις πληροφορίες, να ηγηθεί ο ίδιος του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. θεωρώντας ότι μπορεί νε εξασφαλίσει το ποσοστό που θα του επιτρέψει να εκλέξει βουλευτή και να δώσει ανάσα στο κόμμα του που έμεινε εκτός Βουλής στις εκλογές του 2012.
Ο Πάνος Καμμένος, πάλι, που βλέπει τους ΑΝΕΛ του να σπαράζονται από εσωτερικές έριδες και κάποια από τα στελέχη του να θεωρούνται πότε στόχοι της Ν.Δ., πότε συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και, πλέον, υποψήφιοι να μεταπηδήσουν στην «Ελιά της Δεξιάς» εμφανίζεται εγκλωβισμένος στη γραμμή της μη συνεργασίας με όποιον έχει ψηφίσει έστω και ένα μνημόνιο (σ.σ. οι περιπτώσεις Νικολόπουλου και Πολύδωρα). Για την Περιφέρεια Αττικής, μάλιστα, αναμένεται να στηρίξει εκ νέου τον Γιάννη Δημαρά, ο οποίος φέρεται έτοιμος να κατεβάσει ξανά το Άρμα του.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στο χώρο της παραδοσιακής δεξιάς είναι ραγδαίες καθώς η βάση της Ν.Δ. δέχεται ισχυρή πίεση από την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική ενώ υπάρχει πάντοτε μία σημαντική μάζα πολιτών που κινείται μεταξύ ΑΝΕΛ, Χρ. Αυγής και αποχής. Είναι ενδεικτικό ότι το σχήμα Πολύδωρα – Ζώη, που θα έχει τη μορφή συνεργασίας, θα επιδιώξει πέραν των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ να προσεγγίσει και ομάδες, όπως είναι οι ένστολοι, που στέκονται απέναντι από την κυβέρνηση, είναι επιφυλακτικοί έναντι του Π. Καμμένου και δεν τους «πάει» να ψηφίσουν Χ.Α.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/397473/mazi-vyronas-–-zois--stin-perifereia-o-nikolopoylos#ixzz2raAtaDXr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του