Τοποθέτηση Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα 27 Μαΐου 2013. 
« Κυρίες και Κύριοι ,
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 Έκλεισε με αρνητικά αποτελέσματα για την περιοχή, με ευθύνη και της Περιφέρειας.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
-Είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα, λόγω της καθυστέρησης δημιουργίας του 3ου Τμήματος που είχε την έγκριση της Κυβέρνησης το 2009 , καθώς και για τα άλλα  δύο ακόμη Τμήματα ( Λαμία – Λιβαδειά ) , για τα οποία υπήρχε μελέτη και πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής .
-Η καθυστέρηση κυρίως μας έδιωξε την έδρα του Πανεπιστημίου, από τη ΣΤΕΡΕΑ.....
στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ , από Λαμία στη Λάρισα .  
ΤΕΙ
Γνωστή η υποβάθμισή τους .
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
-Το ΚΕΥΠ φεύγει , επανέρχεται ελπίζω μονίμως.
-Η ΜΕΡΥΠ , τη μια φεύγει , την άλλη μένει και τώρα ξανά λέγεται , ότι θα μεταφερθεί στη Βόρεια Ελλάδα.
-Θέλω να μας ενημερώσετε για την τύχη της ΜΕΡΥΠ.
ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ – Περιβάλλον
Μέχρι σήμερα είχαμε πολλές συναντήσεις – συσκέψεις – ανακοινώσεις και αποτέλεσμα κανένα.
Λειτουργούν κρυφά ακόμη οι ΧΑΔΑ . Το πρόστιμο για τη λειτουργία των ΧΑΔΑ από    την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 36.000 Ευρώ ημερησίως .
 Το περιβάλλον εξακολουθεί να μολύνεται και η προσπάθεια της Περιφέρειας έμεινε στα λόγια.
 «ΛΗΛΑΝΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ »
Ο ποταμός Λήλαντας, ως γνωστό το 2009 πλημμύρισε και κατέστρεψε ολόκληρες περιουσίες.
Πριν από λίγο καιρό με μικρή βροχή πλημμύρισε ξανά.
Πέραν αυτού όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος , οι κάτοικοι συνεχίζουν να δίνουν έναν άνισο αγώνα με τη δυσοσμία και τα σμήνη κουνουπιών, που όλοι γνωρίζουμε προτιμούν τους βάλτους. Και δυστυχώς τα έργα για την αποκατάσταση των προβλημάτων του ποταμού, που προκαλούν πλημμυρικά  φαινόμενα, παραμένουν στα χαρτιά.
Από ότι γνωρίζω για  το έργο αυτό είχαν δοθεί  8 εκ. ευρώ από το 2009.
Δυστυχώς όμως  δεν προχώρησε η υλοποίηση και οι κάτοικοι εξακολουθούν να υποφέρουν, λόγω έλλειψης περιβαλλοντικών μελετών ή δεν γνωρίζω ποιών άλλων προβλημάτων  .
Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα θέλω συγκεκριμένη απάντηση , γιατί έχω δεχτεί ο ίδιος, πολλά τηλέφωνα από κατοίκους της περιοχής. »
Και συνέχισε τονίζοντας :
«  ΚΤΕΟ
Τα κρατικά ΚΤΕΟ , σύμφωνα και με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο συνάδελφός μας , αλλά και Βουλευτής Βοιωτίας  κ. Ι. Καράμπελας, υπολειτουργούν και μερικά δεν λειτουργούν .
Στην Περιφέρειά μας μάλιστα, λέγεται ότι δεν λειτουργεί κανένα από τα 5 κρατικά ΚΤΕΟ Και φυσικά οι πολίτες πληρώνουν υποχρεωτικά!!
Ερωτώ αν όλα αυτά αληθεύουν και τι σκέπτεστε να πράξετε;  
ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Ομοσπονδία Βιοτεχνών και στο Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, για την επικείμενη μεταφορά του ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας , από τη Λαμία στη Λάρισα.
Η εν λόγω δικαιολογημένη αντίδραση των φορέων, οι οποίοι μάλιστα πιστεύουν, ότι η μεταφορά της έδρας δε συμβάλλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας της Υπηρεσίας, και δημιουργεί τεράστια οικονομικά και λειτουργικά έξοδα σε πολλούς επιχειρηματίες. Για το εν λόγω θέμα έχει καταθέσει αναφορά στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Σταυρογιάννης.
Θεωρώ όμως ότι η παρέμβαση του Περιφερειάρχη , θα είναι ουσιαστική και μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα , εκτός και αν έχει γίνει και δεν το γνωρίζουμε.»
Και κλείνοντας συμπλήρωσε :
 «ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Ιαματικές πηγές Περιφέρειας και ιδιαίτερα της Φθιώτιδας ,πλούτος , δώρο θεού και φύσης. Πολύ παλαιότερα προσέφεραν τα μέγιστα στον τουρισμό και την ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες λειτουργούν .
Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από αυτές έχουν  σχεδόν εγκαταλειφθεί.
Είχαμε ζητήσει προ 4ετίας περίπου ως Νομαρχία, από την Κυβέρνηση, να παραχωρηθούν στους Δήμους για λειτουργία και εκμετάλλευση κάποιες από αυτές . Δυστυχώς το αίτημά μας δεν υλοποιήθηκε από την τότε Κυβέρνηση και θυμίζω την κόντρα μου με τον τότε Υπουργό Τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλο Άρη.
Σήμερα τα προβλήματα, ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα , είναι εντονότατα .
Ερώτηση
Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι τώρα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τι πρόκειται να κάνει τώρα. 
ΑΝΕΡΓΙΑ
Κλείνοντας θέλω να θυμίσω, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σήμερα πρωτοστατεί στην ανεργία. Δυστυχώς είμαστε στις δυο πρώτες Περιφέρειες της χώρας και στη 10η θέση πανευρωπαϊκά στην ανεργία.

Η ευθύνη για αυτή την κατάντια βαρύνει κατά βάσει τις Κυβερνήσεις, χωρίς να απαλλάσσει όλους εμάς κυρίως δε τη Διοίκηση της Περιφέρειας. »

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του