Δήλωση για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σαν κατώτερης των περιστάσεων.
Σαν ημερήσιας διάταξης που δεν αντιστοιχεί στην κοινωνία και τα προβλήματα της.
Σαν ημερήσια διάταξη που αγνοεί τον λαό και τα ουσιαστικά του προβλήματα.
Βάζετε πλάτη να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων.
Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καταγγέλλουμε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ  να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον λαό.
Καταγγέλλουμε, επίσης, την στάση ανοχής ή ένοχης σιωπής και των άλλων διαχειριστών του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.
Πιο συγκεκριμένα, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, που βάζουν πάνω από όλα την παρουσία τους στο πολιτικό σκηνικό, σαν δήθεν φιλολαϊκού  διαχειριστή και κινούνται....
στα πλαίσια της περιφερειακής διοίκησης χωρίς να την αμφισβητούν.. 
 ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Χωρίς να έχουμε καμιά αυταπάτη για τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου, που, από την ίδια την φύση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, είναι προσανατολισμένο αντιλαϊκά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων.
Χωρίς να έχουμε καμιά αυταπάτη για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην περιφερειακή διοίκηση, που δεν προοιωνεί  θετικές πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις σε όφελος του λαού.
Προκειμένου να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να κατανοήσουν το τι γίνεται στην περιφέρεια αλλά και τον ρόλο κάθε παράταξης, σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ  σημειώνει  και καταγγέλει:
Χαρακτηριστικό, πλέον, της λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης είναι η έλλειψη συντονισμού και οι τοπικιστικές λογικές, που κατά καιρούς και ανάλογα με το θέμα οξύνονται
Η οικονομική διαχείριση είναι πολυδιασπασμένη ανάμεσα στην Οικονομική Επιτροπή, το Περιφερειακό Ταμείο και την Διαχειριστική Αρχή και δεν βρίσκεται στο σύνολο της κάτω από τον έλεγχο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο βρίσκεται σε πλήρη άγνοια για όσα διαδραματίζονται στην Εκτελεστική Επιτροπή, την Διαχειριστική Αρχή και το Περιφερειακό ταμείο. Δεν γνωρίζει όσα αφορούν τις Αναπτυξιακές Εταιρείες και την δράση τους. Δεν συζητά για τα εποπτευόμενα Ν.Π
Δεν υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα και ενιαία αντίληψη στην διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται. 
Κάθε Περιφερειακή Ενότητα εμφανίζεται με λειτουργική αυτοτέλεια και δικούς της στόχους, που είναι συμβατοί με το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Με αναπτυγμένο τοπικό παραγοντισμό και σύστημα διοίκησης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφυδατωμένο πλήρως από πολιτικό σκεπτικό. Χωρίς καμιά ουσιαστική ενημέρωση του λαού.
Δεν θέλω να σταθώ αναλυτικά, σε αντιφάσεις και αντιθέσεις που εμφανίζονται κατά καιρούς.
Στον τρόπο που ενημερώνεται η αντιπολίτευση.
Σε πρωτοβουλίες υπηρεσιακών παραγόντων που ακυρώνουν λογικές που υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σε τοπικές πρωτοβουλίες πριν από την αναγκαία συζήτηση στα όργανα.,
Σε συνεδριάσεις οργάνων την ίδια ώρα, παρ’ ότι τα θέματα ήσαν ανάλογα και ο συντονισμός αναγκαίος.
Ξέρουμε, φυσικά πως όλα αυτά είναι συνήθη στα κόμματα διαχείρισης του συστήματος.. Πως υπάρχουν πάντα σε διαφορετικό βαθμό εκφραζόμενα με διαφορετικό τρόπο κατά περίπτωση.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε κάθε περίπτωση  θα λέει τα σύκα - σύκα και την σκάφη – σκάφη.,
Θα αποκαλύπτει την αλήθεια, προκειμένου ο λαός να μάθει την πραγματικότητα.

OI  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του