Ραγκούσης: "Ντροπή να ηγείται του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος"



Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος κατέθετε ως μάρτυρας για την λίστα «Λαγκάρντ» στην Προκαταρκτική Επιτροπή, και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπαράθεση σημειώθηκε όταν ο πρώτος έκανε λόγο για ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου υποστηρίζοντας ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν αξιοποίησε τη λίστα «Λαγκάρντ» και δεν ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο.

«Είναι ντροπή να ηγείται της δημοκρατικής παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος», φέρεται να είπε σε κάποιο σημείο ο κ. Ραγκούσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Ρήγα που τον κατηγόρησε ότι διακατέχεται από πολιτική εμπάθεια και μίσος κατά του κ. Βενιζέλου.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις ίδιες πληροφορίες στην Προανακριτική έχουν σταλεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, που διερευνούσαν την υπόθεση, τουλάχιστον 29 ονόματα που είχαν κάνει χρήση της ευεργετικής ρύθμισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον επαναπατρισμό αδήλωτων κεφαλαίων, ενώ κάποια από τα ποσά αγγίζουν τα 5 με 6 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έχει συντάξει έγγραφο με νομικούς ισχυρισμούς ότι προέκυψαν ενδείξεις κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας και ζητεί την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής ώστε η Επιτροπή να μπορέσει να διευρύνει το κατηγορητήριο της.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής τουλάχιστον 30 υπογραφών από βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, προκειμένου η πρόταση να συζητηθεί και να εγκριθεί από την Ολομέλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον συνολικό έλεγχο του ΣΔΟΕ στη λίστα "Λαγκάρντ" φαίνεται να προκύπτει ότι η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, όπως απαιτεί ο νόμος για να παραπεμφθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών. http://www.briefingnews.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του