“ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ”: Προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης

Κατάπληξη και αγανάκτηση μας προκάλεσε η επιστολή του Σωματείου μας, προς το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ (Π.Ε.Λ) για την οποία λάβαμε γνώση από τους πίνακες ανακοινώσεων του Σωματείου την Παρασκευή 17/5/2013!!!
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το αλαζονικό ύφος, το άθλιο και εμετικό περιεχόμενο και την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, που για λογαριασμό της εργοδοσίας ανέλαβε η παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο Σωματείο μας (ΠΑΣΚΕ – ΑΠ/ΣΥΡΙΖΑ).
Η Π.Ε.Λ είναι ένα ιστορικό Σωματείο, που από την ίδρυσή του βρίσκεται σε ανειρήνευτη διαπάλη με το κεφάλαιο και την πολιτική του εξουσία, ακολουθώντας με συνέπεια τη γραμμή της ταξικής πάλης. Όντας στην πρωτοπορία του κινήματος από το 1912 μέχρι σήμερα, συνολικά η δράση του έχει αφήσει παρακαταθήκες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας και σημαντικές κατακτήσεις για τους λιθογράφους που αντίστοιχες δεν υπάρχουν σε άλλους....
κλάδους και επαγγέλματα.
   Εδώ και δέκα χρόνια, η στήριξη, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η κάθε βοήθεια που ζήτησε το Σωματείο μας από την Π.Ε.Λ, δόθηκε αφειδώς και ανεπιφύλακτα και σαν αποτέλεσμα είχε την αναβάθμιση της λειτουργίας και δράσης του Σωματείου μας αλλά και τη βελτίωση της θέσης και των όρων εργασίας των εργαζόμενων λιθογράφων στο εργοστάσιο.
   Στις σημερινές συνθήκες, όπου απαιτείται ο μέγιστος συντονισμός των εργατικών δυνάμεων και των Σωματείων για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής επιθετικότητας, όχι μόνο δε βοηθάει η στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου μας αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί αλλότρια των εργατικών, συμφέροντα.
   Για τους επιλήσμονες υπογράφοντες την επιστολή Πρόεδρο και Γραμματέα του Σωματείου μας, να θυμίσουμε ότι η Διοίκηση της Π.Ε.Λ και της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, από τις 5 το πρωί ήταν μαζί μας στην πύλη του εργοστασίου, όποτε τους ζητήθηκε.
   Αυτοί που οδήγησαν τους εργαζόμενους σε απαράδεκτους συμβιβασμούς με την εργοδοσία και έβαλαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους στη μείωση των μισθών και την κατάργηση των δικαιωμάτων, αυτοί που είναι πρόθυμοι να υπογράψουν ό,τι τους ζητήσει η εργοδοσία, με τη στάση τους απέναντι στην Π.Ε.Λ πρόσθεσαν ακόμη ένα μελανό σημείο στο Σωματείο μας.
   Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σκεφτούν και να απαντήσουν, για το ποιοι μπορεί να έχουν λόγους να εμποδίσουν το Σωματείο των Λιθογράφων να έρθει στο εργοστάσιο και να ενημερώσει τα μέλη του.

        Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
   Το να μπορούν τα Σωματεία να μπαίνουν στο εργοστάσιο και να έρχονται σε επαφή με τα μέλη τους είναι κατάκτηση όλων των εργαζομένων και σαν παράταξη έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα.
   Αυτή την κατάκτηση, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να την υπονομεύσει.

   Συνάδελφοι της διοίκησης της Π.Ε.Λ, θα είμαστε στο πλευρό σας για την διασφάλιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και την ενημέρωση των μελών σας, απέναντι στην εργοδοσία, τους επίδοξους προστάτες της και τους εργατοκάπηλους συνδικαλιστές.

     “ ΤΑΞΙΚΗ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του