ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία στη Λαμία

Ευρεία σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, υπό την προεδρία της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Καλλιόπης Γερακούδη.
Το θέμα της σύσκεψης ήταν : «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών».
Στόχος ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού θέματος.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκαν και εξειδικεύτηκαν οι κατευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με τη φετινή  αντιπυρική......
περίοδο. Εξετάστηκαν όλες οι πτυχές των προβλημάτων της πρόληψης πυρκαγιών αλλά και της κατάσβεσης τους, αλλά και του ρόλου και της συμβολής των αρμοδίων υπηρεσιών σε αυτή την προσπάθεια.
«Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα πρέπει όλοι μας να υπερβάλλουμε εαυτούς, προκειμένου να προετοιμαστούμε σωστά και να οργανώσουμε και αυτή τη χρονιά το σχεδιασμό μας», τόνισε η κ. Γερακούδη.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων και τα εξής:
Ενημέρωση των Δασικών Υπηρεσιών από το ΣΠΕΚ για έναρξη πυρκαγιών
Σε επαναλαμβανόμενες δασικές πυρκαγιές στην ίδια περιοχή, θα βγαίνουν μικτά περίπολα Πυροσβεστικής – Αστυνομίας και Δασαρχείων
Συνεργασία των φορέων εφαρμογής της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2000, για αποφυγή πυρκαγιών στην ύπαιθρο από γεωργικές εργασίες.
Συνεργασία των Δασικών Υπηρεσιών με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου.
Παρουσία στον τόπο της πυρκαγιάς των Δασικών Υπαλλήλων, κ.α.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός της κ. Γερακούδη, ο Δ/ντης Περιφερειακής Διοίκησης  Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Λέκκας, οι Διοικητές Π.Υ. των Νομών της Περιφέρειας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Αποστόλης Κασκάνης και οι Αστυνομικοί Δ/ντές των Νομών, ο Γενικός Δ/ντης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Αντώνιος Καλόγηρος, ο Διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, κ. Βασίλειος Μιχαλές, οι Δ/ντες Δασών και οι Δασάρχες, ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Δημήτριος Τσιόφας κ.α.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα, σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρου Καλαφάτη. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του