Τα 32 «αιματηρά» αλλά προς Θεού όχι «οριζόντια» μέτρα!


xeirourgio578Τα «χειρουργικά» τους «νυστέρια» έχουν βγάλει ο Α. Σαμαράς, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Γ. Στουρνάρας και έχουν ήδη εντοπίσει 32 υποψήφια σημεία για «ακρωτηριασμό»!
Η ημερομηνία επιστροφής της Τρόικα στην Αθήνα δεν έχει ακόμη οριστεί και μόνο όταν επανέλθουν οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΚΤ, θα «κλειδώσει» ο κατάλογος των νέων μέτρων για το 2014.
Το περιεχόμενο των νέων μέτρων έχει ήδη αρχίσει να αποκαλύπτεται από το οικονομικό επιτελείο και θεωρούνται δεδομένες παρεμβάσεις που θα αφορούν σε αύξηση φόρων, κατάργηση φοροαπαλλαγών, περικοπές δαπανών και αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επιπλέον, σαρωτικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στα μέτωπα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο όπου παρατηρούνται νέες καθυστερήσεις οι οποίες και θα μεταφερθούν στο επόμενο έτος.
Αναλυτικά οι 32 παρεμβάσεις που ετοιμάζονται, όπως τις καταγράφει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:
1. Αύξηση τιμής εισιτηρίων ΟΣΕ και Προαστιακού
2. Αύξηση τιμής εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών
3. Διατήρηση έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για ακόμα τρία χρόνια
4. Η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011 πήρε παράταση έως και τα εισοδήματα του 2016
5. Αύξηση τελών κυκλοφορίας
6. Φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα πάνω από 1929 κ.ε.

7. Κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων
8. Κατάργηση της ισχύουσας κλίμακας στο φόρο εισοδήματος. Η νέα κλίμακα προβλέπει μόνο τρία κλιμάκια για μισθωτούς και συνταξιούχους
9. Κατάργηση αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και αντικατάσταση με έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ σε όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ
10. Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, ασφάλιστρα και δίδακτρα φροντιστηρίων
11. Αλλαγή κλίμακας φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών. Κατάργηση αφορολόγητου των 5.000 ευρώ ενώ δεν προβλέπεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.
12. Νέος φόρος ακινήτων που θα ενσωματώνει το χαράτσι και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας
13. Ειδικός φόρος κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό
14. Μεγαλύτερη περικοπή φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου
15. Αύξηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στη νησιά
16. Αύξηση τιμολογίων σε ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ
17. Κατάργηση της έκπτωσης από ιατρικές δαπάνες
18. Περικοπές σε επικουρικές συντάξεις
19. Περικοπές στα εφάπαξ
20. Απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων
21. Διαθεσιμότητα όσων υπαλλήλων δεν εντάχθηκαν στο μέτρο το 2013
22. Περικοπή φαρμακευτικής δαπάνης
23. Περικοπή δαπάνης για ιδιωτικά θεραπευτήρια
24. Μείωση ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από το 23%
25. Συγχωνεύσεις σχολείων
26. Συγχωνεύσεις εφοριών
27. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων
28. Διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης Ταμείων όπως ο ΟΑΕΕ
29. Κλείσιμο ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτοτελώς
30. Περαιτέρω περικοπή δημόσιων επενδύσεων
31. Αύξηση ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα
32. Απελευθέρωση πλειστηριασμών
Στα άκρα η κόντρα με την Τρόικα
Ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πότε και με ποιους όρους η ελληνική κυβέρνηση θα φθάσει σε τελική συμφωνία με την Τρόικα, καθώς, στην προκειμένη περίπτωση το χάσμα παραμένει αγεφύρωτο.
Βασικό «αγκάθι» πέρα από τις ενστάσεις των δανειστών για αρκετά ζητήματα και μέτρα είναι η διαφωνία στο δημοσιονομικό κενό με το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμούν ότι αυτό θα φθάσει στην χειρότερη περίπτωση στα 500 εκατομμύρια ευρώ και της Τρόικα να κάνει λόγο για κενό 2 - 2,5 δισ. ευρώ.
Από το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η κάλυψη του (δικού τους κενού) μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα, ωστόσο, οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ εμμένουν στο κενό των 2,5 δισ. και απαιτούν να συμφωνηθούν νέα μέτρα.
Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, σε συμφωνία με τον υπουργό Οικονομικών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο δηλώνει πως η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί νέα μέτρα και ετοιμάζει νέο γύρο πολιτικής διαπραγμάτευσης αρχής γενομένης με την τηλεφωνική επικοινωνία που αναμένεται να έχει με την Άνγκελα Μέρκελ τις προσεχείς ημέρες, αν και η ίδια από κοντά και στην Σύνοδο Κορυφής του έριξε «πόρτα» και τον παρέπεμψε στην Τρόικα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του