Νέο χτύπημα στους Έλληνες ασθενείς!


Βάζουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή ….

«ΟΧΙ» απαντούν οι Φαρμακοποιοί της χώρας…

Σερ. Ζήκας: «Ούτε μπορούμε να είμαστε φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, ούτε η Ελληνική κοινωνία , ο καταταλαιπωρημένος Έλληνας ασφαλισμένος μπορεί να αντέξει άλλο ένα χαράτσι…»

Νέο χτύπημα στις τσέπες των ασφαλισμένων ετοιμάζουν υπουργός υγείας και κυβέρνηση μετά το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο!

Πρόκειται για το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή, που θα πρέπει όλοι να πληρώνουν από 1 Ιανουαρίου 2014, το οποίο προστίθεται και στο 5ευρω για την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Ο υπουργός υγείας βέβαια, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για χαράτσι καθώς πρόκειται απλώς για 1 ευρώ, χωρίς βέβαια να υπολογίσει ηλικιωμένους ασθενείς που αγοράζουν συχνά φάρμακα και πολλοί από αυτούς λαμβάνουν σύνταξη 400 ευρώ.

Κατηγορηματικά αντίθετους βρίσκει το νέο χαράτσι τους Φαρμακοποιούς της Θήβας: «Δεν μπορούμε να είμαστε φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους, υπάρχουν τεράστια διαδικαστικά προβλήματα, αλλά ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι πλέον η Ελληνική κοινωνία, ο καταταλαιπωρημένος Έλληνας ασφαλισμένος δεν μπορεί να αντέξει άλλο ένα χαράτσι. Υπάρχουν μεγάλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με χρόνιες παθήσεις, η αγωγή των οποίων συνοδεύεται από 2, 3 , 4 και 5 συνταγές , επομένως ένας συνταξιούχος των 300 και 400 ευρώ, δεν μπορεί να επιβαρύνεται με 3, 4 και 5 ευρώ κατά την επίσκεψή του στο φαρμακείο» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας Σερ. Ζήκας, απευθυνόμενος σε όλους εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις : «Η φαρμακευτική περίθαλψη έχει πιάσει τους στόχους της και θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να μπαίνουν από άλλους δρόμους, φέρνοντας συνεχώς νέα χαράτσια.. Πρόκειται για καθαρά εισπρακτικά μέτρα, που θα πρέπει να σταματήσουν, γιατί δεν αντέχει άλλο ο Έλληνας ασφαλισμένος»...

Ο Α. Γεωργιάδης πάντως, και εντελώς δημοκρατικά, δεν ακούει τίποτε παρά και τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του