Χάνει το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος!


simitis2Μέσω του γνωστού για τα ανθελληνικά του δημοσιεύματα περιοδικού Spiegel επέλεξαν να προωθήσουν οι Γερμανοί τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Δεν εξηγείται αλλιώς ότι το γερμανικό έντυπο -που μέχρι στιγμής ασχολούνταν μόνο με θέματα «βαριάς» επικαιρότητας- επιδεικνύει ενδιαφέρον για την «Κίνηση των 58» τονίζοντας μάλιστα ότι ο Κ.Σημίτης θα τεθεί κατά πάσα πιθανότητα επικεφαλής.
Τι έγινε ξαφνικά και το Spiegel γράφει άρθρο για μια «κίνηση» που καλά καλά δεν έχει γίνει γνωστή ούτε στην Ελλάδα; Πολλώ δε μάλλον στη Γερμανία...
Τίποτα δεν ήταν ξαφνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiro Spero, το έντυπο «χρησιμοποιήθηκε» από τη γερμανική κυβέρνηση και φυσικά από τους Γερμανούς ολιγάρχες, που επιθυμούν να ξαναδούν τον καλό τους φίλο να παίζει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα.
Είναι άλλωστε γνωστή σε όλους η σχέση του Κ.Σημίτη όπως και του αδελφού του με όλους αυτούς.
Στην τρέχουσα έκδοσή του λοιπόν το Spiegel, διαβλέπει επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε μέσω της πρωτοβουλίας για την κεντροαριστερά, είτε ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015. Στο άρθρο δε σημειώνεται, ότι τα δύο αυτά ενδεχόμενα μπορεί και να «παντρεύονται».

«Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι που έχουν προς το παρόν διαμοιραστεί σε διάφορα μικρότερα κόμματα, θα μπορούσαν να βρουν μία νέα στέγη. Η πλατφόρμα, ελπίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα μπορούσε "να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο".
Να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο ένας από αυτούς που την οδήγησαν εκεί; Και παρέα με ποιόν; Με τον Μπίστη και τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου; Η με τους υπόλοιπους «ξεχασμένους» και τους «γυρολόγους» των διάφορων κομμάτων ή αποκομμάτων;
Ελεος...
Λ.Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του