Επίδομα θέρμανσης: Ποιοί και πόσα θα πάρουν


thermansi epidomaΣτις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η τρόικα δεν απάντησε στο ελληνικό αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στο σχεδιασμό του που προβλέπει αύξηση μεγάλη του αριθμού αυτών που θα πάρουν το επίδομα. Καμία αλλαγή στις γεωγραφικές ζώνες και το όριο επιφάνειας της κατοικίας παραμένει στα 120 τετραγωνικά.
Σύμφωνα με το σχέδιο:
Το επίδομα θα αυξηθεί από το 0,28 ευρώ ανά λίτρο στο 0,35 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το επίδομα από 168 έως 840 ευρώ που ήταν πέρυσι (ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη) να αυξηθεί φέτος από τα 204 έως και τα 1.050 ευρώ.
Θα χαλαρώσουν τα κριτήρια και το όριο ακίνητης περιουσίας θα αυξηθεί από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ για τον άγαμο και από τα 200.000 στα 300.000 ευρώ για τον έγγαμο, το εισοδηματικό θα αυξηθεί στις 30.000 ευρώ για τον άγαμο (από 25.000) και στις 40.000 ευρώ για τον έγγαμο (από 35.000) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και αυτό για τα Ι.Χ. να αυξηθεί από τα 2.000 κυβικά στα 3.000 κ.ε.
Το επίδομα ανά γεωγραφική ζώνη θα διαμορφωθεί ως εξής:
- στην Α' Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι στα 25 λίτρα/τ.μ. κατοικίας, θα ανέλθει στα 1.050 ευρώ (από 840 ευρώ).
- στη Β' Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρου), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 15 λίτρα/τ.μ., θα ανέλθει στα 630 ευρώ (από 504 ευρώ).
- στη Γ' Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 8 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 336 ευρώ (από 269 ευρώ).

- στη Δ' Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 5 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 210 ευρώ (από 168 ευρώ).
Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται το επίδομα θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν το 25%, ώστε να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ενώ με τις αγορές ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που θα ακολουθούν και την ηλεκτρονική κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το υπόλοιπο 75% του επιδόματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του