Με φόντο τον εμπρησμό της Marfin υπαινιγμοί και σκληρά πολιτικά καρφιά


ΣΑΜΑΡΑΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ1Με σημερινή αφετηρία την ομιλία του Αντ. Σαμαρά, στην οποία εξίσωσε τις Σκουριές με τη δραση της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται σε εξέλιξη ανταλλαγή δηλώσεων και ανακοινώσεων με φόντο και το τραγικό τοπίο της Marfin.
Το απόγευμα σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και τς θεωρίας των δυο άκρων, κατηγορώντας τον πως καλλιεργεί κλίμα εμφυλιοπολεμικού διχασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει στην ομιλία Σαμαρά ομολογία ενοχής για «την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας» επειδή «παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη Χ.Α, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες»
Σχετικά με τον εμπρησμό στη Marfin ο ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον πρωθυπουργό: «Ποιος ακριβώς κάλυψε τον εμπρησμό στη Marfin; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα «δημοκρατικής ευθύνης» που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο
εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία; Ως εδώ κ.Σαμαρά. Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να συνηθίσει να ακούει τις αλήθειες που είπε ο πρωθυπουργός και σημειώνει ότι τις αλήθειες αυτές τις γνωρίζουν όλοι.
Η ΝΔ προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός είπε «αυτονόητα πράγματα για κάθε δημοκρατική κοινωνία: ότι η δημοκρατική νομιμότητα πρέπει να διαφυλάσσεται από όλους. Ότι η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή. Ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Τι από όλα αυτά ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...»
Κλείνοντας η ΝΔ επισημαίνει προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι «μέσα στην πολυπραγμοσύνη του φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι ήδη έγιναν συλλήψεις και η Δικαιοσύνη παρέπεμψε να δικαστούν ενώπιον του εφετείου κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες της Marfin».
Στην αντιπαράθεση παρενέβη και το ΚΚΕ το οποίο υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός απαιτεί «υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική επιδιώκοντας να βάλει στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις προβοκάτσιες με τις δίκαιες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις».
«Παρά το ότι η εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής καμιά σχέση δεν έχει με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ο κ. Σαμαράς επικαλείται τα περί νομιμότητας με στόχο να επιβάλει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, μαζί με τις προσπάθειές του να την εξωραΐσει, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες για ανακούφιση που θα προέλθει από τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος», προστίθεται στο σχόλιο του ΚΚΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του