Ο μοιραίος μας Υπ.Εξ. τα νέα Ίμια και οι Τούρκοι-Τώρα αμφισβητούν και την Κάλυμνο!


bafc75f26ebc85b37bea5177c2b2c8ee XLΣε ευθεία αμφισβήτηση της κυριότητας των ελληνικών νησιών Κάλυμνος, Καλόλιμνος, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Ίμια, προέβη η Τουρκία.
Ο τρόπος είναι αρκετά γνώριμος. Εξέδωσαν NAVTEX για έρευνες υδρογονανθράκων σε μία περιοχή που συμπεριλαμβάνει ή «αγγίζει» τις ακτές των νησιών. Από ελληνικής πλευράς, γίνεται λόγος για πρόκληση άνευ προηγουμένου και αναμένεται ...διπλωματική απάντηση.
Ήδη από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή η δημοσιοποίηση της τουρκικής NAVTEX, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκέντρωσε και έστειλε αμέσως στο υπουργείο Εξωτερικών όλα τα στοιχεία για τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.
Η ναυτική αγγελία με τον αριθμό 664/13 που εκδόθηκε από τον τουρκικό σταθμό Σμύρνης αναφέρει πως το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος «Cubuklu» θα διεξάγει έρευνες κατά την περίοδο 21-25 Οκτωβρίου σε περιοχή που προσδιορίζεται από συγκεκριμένες συντεταγμένες.
Οι συντεταγμένες σχηματίζουν μία περιοχή η οποία περικλείει το Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο και τα Ίμια, ενώ η δυτική πλευρά ορίζεται από μία ευθεία γραμμή από τις ακτές του Αγαθονησίου έως τις ακτές της Καλύμνου, (σ.σ. μόνο η Σαλαμίνα λείπει αλλά δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, θα έρθει και η ώρα της).
Οι Τούρκοι, μάλιστα, δεν θέτουν απλά εν αμφιβόλω την κυριότητα των ελληνικών νησιών, αμφισβητούν ευθέως την ελληνική υφαλοκρηπίδα, την οποία τολμούν να χαρακτηρίζουν «διεθνή και τουρκικά χωρικά ύδατα», δηλαδή περνούν σε ευθεία αμφισβήτηση της κυριότητας ακόμα και των κατοικημένων νήσων...

Η δε τραγελαφική απάντηση του μονίμως τρομοκρατημένου, γελοίου και θλιβερού συνάμα ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου ηγούνται μονίμως θλιβερές καρικατούρες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι ότι εάν χρειαστεί θα αναλάβει το λιμενικό... Με λίγα λόγια εάν το τουρκικό πεζικό περάσει τα σύνορα στον Έβρο με τι θα απαντήσει η Ελλάδα; ...Με την συνοριοφυλακή ή τους προσκόπους;;;
Τα συμπεράσματα είναι όλα δικά σας! (σ.σ. παρεπιμπτόντως ακόμα περιμένουμε απάντηση του ελληνικού Υπ.Εξ. στην πρόκληση του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι που είπε ότι η Ελλάδα έπρεπε να ονομάζεται Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας...!!!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του