Προς τα που θα… γείρουν τα υποβρύχια;


samaras-venizelos-avramopoulosΤο κόκκινο λαμπάκι εγκατάλειψης του σκάφους έχει ανάψει εδώ και καιρό. Το σκάφος μπάζει νερά από κάθε τρύπα και σύντομα θα «πατώσει».
Τα σωστικά συνεργεία θα το ανελκύσουν -όταν αυτό βολέψει πολιτικά- και μέσα θα βρουν σκελετούς και τον... θησαυρό του κάπταιν Ακη, του Μπένι, του Γιάννου και όλων των υπουργών που χειρίστηκαν το θέμα.
Προς το παρόν οι άντρες που είναι μέσα αλληλοσκοτώνονται για το ποιος θα βγει πρώτος από την θυρίδα διαφυγής. Στο γραφείο του κυβερνήτη η μάχη δίνεται μεταξύ του νυν και του πρώην. Και οι δυο –Αβραμόπουλος και Βενιζέλος– δεν ήθελαν το πόστο αυτό. Το ΥΠΕΞ είχαν ζητήσει και οι δυο αλλά οι πολιτικές καραμπόλες και ισορροπίες τους πέταξαν στο γραφείο του πενταγώνου.
Ο «Λουδοβίκος», κατά κόσμον Δημήτριος Αβραμόπουλος, δεν ξεχνάει ότι έχασε την θέση του υπουργού Εξωτερικών, και το μπαγιόκο των μυστικών κονδυλίων, από τον Βενιζέλο, που και δεν έχει στιλ και είναι και ΠΑΣΟΚ.
Έκτοτε σε κάθε ευκαιρία, ο ίδιος ή οι στενοί του συνεργάτες, τον κρεμάνε στα μανταλάκια των ΜΜΕ, ανεβάζοντας την πίεση του Βαγγέλη στα ύψη.
Την τελευταία πάσα την έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλε τον Λουδοβίκο τετ α τετ με τον Βενιζέλο που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να πιάσει την μπάλα και να μην τρυπήσουν τα δίχτυα του ΠΑΣΟΚ.

Εξεταστική για τα υποβρύχια ανακοίνωσε ο κ Τσίπρας και ευθύς αμέσως ο υπουργός Άμυνας πέταξε από την χαρά του. Έσπευσε να... συγχαρεί τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και άρχισε να ετοιμάζει την επίθεση του.
«Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια», λένε αποκλειστικά στο Spiro Spero αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας. «Και ο Βενιζέλος θα βρεθεί στη σέντρα και εμείς θα μείνουμε μακριά από αναγκαστικές εξελίξεις στο θέμα των ναυπηγείων και υποβρυχίων που καίνε».
Σε αυτήν την πρόταση είναι και η είδηση αλλά και όλο το παρασκήνιο της περιβόητης κόντρας. Όπως μας αποκαλύπτουν οι έχοντες την γνώση και την χαρτούρα της υπόθεσης, «η εξεταστική για τα υποβρύχια θα βγάλει στην φόρα και την υπόθεση του ναυπηγείου καθώς ήταν η προίκα που δόθηκε τόσο στους Γερμανούς όσο και στον κ Σάφα για να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής τα καταχρεωμένα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ένα από τα φαντάσματα που θα προκύψουν, είναι η συνεχιζόμενη εμπλοκή της εταιρείας Ferrostaal στην υπόθεση, με την ονομασία «ΜΑΝ».
Να σημειωθεί ότι η Ferrostaal έχει καταδικαστεί με πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ από την γερμανική δικαιοσύνη για μίζες στην Ελλάδα σχετικές με τις συμβάσεις των υποβρυχίων.
Παρά ταύτα, όπως προκύπτει από έγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η εταιρεία συνεχίζει να είναι μέσα στο παιχνίδι των υποβρυχίων ακόμα και στην τελευταία τροποποίηση που υπέγραψε ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ Βενιζέλος.
Το άνοιγμα του σκανδάλου δεν φαίνεται να εξυπηρετεί κανέναν εκτός του νυν υπουργό Άμυνας. Οι σκελετοί είναι πολλοί και έχουν και μπλε και πράσινες αποχρώσεις. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει το μέρος του αντιπροέδρου και να βγάλει στη σέντρα τον υπουργό Άμυνας.
Πριν άπο λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε «ωμά συκοφαντική και ανυπόστατη» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή, παίρνοντας σαφώς θέση υπέρ του αντιπροέδρου και κατά Αβραμόπουλου.
Όπως είπε ο κ Κεδίκογλου, «οι παρεμβάσεις Βενιζέλου στο ζήτημα έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας, «και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη», προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στην υπόθεση ακόμα και αν αυτό σημαίνει πολιτική έκθεση του -δικού τους- Αβραμόπουλου.
Αυτό όμως που δεν διευκρινίζει ο κ Κεδίκογλου είναι ότι μπορεί οι παρεμβάσεις Βενιζέλου να έγιναν με διαφάνεια, έγιναν όμως προς όφελος του Ελληνικού δημοσίου;
Λ.Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του