Ο μυστηριώδης πιστολέρο, σύντροφος του Παλαιοκώστα


231013160904 4791Τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διαβόητου κακοποιού και δραπέτη (δις) των φυλακών με ελικόπτερο, Βασίλη Παλαιοκώστα, έχει αναλάβει πλέον κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής.
Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του συνεργάτη του, με τον οποίο άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών, με σαφή ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Ο 47χρονος κακοποιός, τον οποία αναζητά η αστυνομία από το 2009, όταν απέδρασε για δεύτερη φορά με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται πλέον και επισήμως για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού και άλλα αδικήματα που έλαβαν χώρα πριν από περίπου δύο χρόνια στο δρόμο Λιβαδειάς-Αράχοβας κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου από την ΕΛ.ΑΣ.Από την πρώτη στιγμή, οι υποψίες είχαν στραφεί κατά του διαβόητου κακοποιού, αφού τόσο οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του, όσο και ο τρόπος δράσης, έμοιαζαν εκπληκτικά.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο σύντροφός του άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών τον Φεβρουάριο του 2011, στο δρόμο Λιβαδειάς-Αράχοβας κατά τη διάρκεια
καταδίωξης αυτοκινήτου από την ΕΛ.ΑΣ. ήταν καρμπόν με τον επιτυχημένη διαφυγή του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου κακοποιού, στο Αλεποχώρι, στις 13 Απριλίου 2009, κατά τη διάρκεια καταδίωξης και διαφυγής, με τον τότε συνεργάτη του και καταζητούμενο και νυν φυλακισμένο, Αλκετ Ριτζάι.
Σε ότι αφορά το τελευταίο τετ α τετ των αστυνομικών με τον Παλαιοκώστα, στη Βοιωτία, στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα.
Στη θέα ενός συμβατικού αυτοκινήτου, οι δύο επιβαίνοντες ακινητοποίησαν το όχημα τους και από απόσταση περίπου 100 μέτρων ο συνοδηγός πυροβόλησε επανειλημμένα με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών.
Οι τελευταίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με τον οδηγό του περιπολικού να τραυματίζεται στον αριστερό μηρό.Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους επιβάτες, ο Παλαιοκώστας ενώ οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ατόμου που είχε εμπλακεί στο περιστατικό.
Ομολογία φιάσκου από την ΕΛ.ΑΣ.;Πολλά ερωτήματα και απορίες εγείρει η τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τον χρόνο που διάλεξε να δημοσιεύει τις νέες πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη των ερευνών για τον Βασίλη Παλαιοκώστα.
Το πρωτεύον είναι το «γιατί τώρα»; Παρατηρώντας κανείς προσεκτικά τις φωτογραφίες διαπιστώνει εύκολα ότι οι ημερομηνίες λήψης των στιγμιότυπων από τις κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος καταστήματος, είναι η 2α Ιουνίου 2011! Συνεπώς γνωρίζουν καλά εδώ και 2 χρόνια και ότι ψάχνουν τον Παλαιοκώστα για εκείνη την συμπλοκή και ότι έχει ως συνεργάτη ένα νέο πρόσωπο, τον οποίο έως τότε αγνοούσαν ακόμη και οπτικά.
Σε τι, λοιπόν, εξυπηρετεί η δημοσίευση τώρα, με τόση μεγάλη καθυστέρηση των φωτογραφιών; Τι μήνυμα θέλουν να περάσουν επικοινωνιακά από την ηγεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.; Υπενθυμίζεται ότι αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα έχει βρεθεί στην βόμβα που εξερράγη στο διπλανό γραφείο του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο ο υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης.
Επίσης έχει προκηρυχθεί χρηματική αμοιβή ύψους 1 εκατ. ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του κακοποιού. SOS βάλε τις φωτογραφίες από εδώ:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του