Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικά στη Θήβα



Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε οικισμό αλλοδαπών Ρομά στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τριμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συνελήφθησαν, τρεις υπήκοοι Αλβανίας Ρομά , ηλικίας 28, 21 και 20 ετών, οι οποίοι είναι αδέλφια μεταξύ τους και κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Επιπλέον ο 21χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας 30χρονος Ρομά , ένας 72χρονος και μία 35χρονη Ρομά , οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες προμηθεύτηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για απόπειρα κλοπής σε οικία 39χρονης ημεδαπής στη Θήβα.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί εντοπίστηκε ο 30χρονος να κινείται πεζός, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής της Θήβας και προσαγόμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, παραδέχτηκε ότι πριν από λίγη ώρα είχε προμηθευτεί μικροποσότητα ηρωίνης από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ και είχε κάνει χρήση αυτής εντός του οικισμού, όπου διέμεναν οι ανωτέρω δράστες.

Άμεσα ο ανωτέρω οικισμός τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν να εξέρχονται από αυτόν ο 72χρονος και η 35χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 5,4 γραμμαρίων.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντός του οικισμού, όπου σε παρακείμενα παραπήγματα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-Ένα τσεκούρι, μήκους 32 εκατοστών, με υπολείμματα ηρωίνης,

-ένα σπαθί, μήκους 90 εκατοστών και μήκος λάμας 50 εκατοστών,

-ένα στιλέτο μήκους 20 εκατοστών, με υπολείμματα ηρωίνης,

-ένας μεταλλικός κόφτης σιδήρων,

-το χρηματικό ποσό των 1.225 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,

-28κινητά τηλέφωνα, από τα οποία τα 25 προέρχονταν ως αντίτιμα από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών,

- ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 4,2 γραμμαρίων,

-ένα βιβλιάριο καταθέσεων τράπεζας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, τουλάχιστον προ τριμήνου, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας ως σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συγκεκριμένα ο 28χρονος (αρχηγικό μέλος), ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία –συνεννόηση με υποψήφιους χρήστες– αγοραστές ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια ο 21χρονος μαζί με τον 20χρονο, αναλάμβαναν την προμήθειά τους, έναντι χρηματικών ή άλλων αντιτίμων (συσκευές κινητών τηλεφώνων).

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι έξι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του