Τα... χαμένα 45άρια της Χρυσής Αυγής


ΟΠΛΑΌπως εξομολογήθηκε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο spirospero.gr, ένα από τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους αστυνομικούς που μετέχουν στις έρευνες εντοπισμού του οπλισμού της οργάνωσης, είναι οι εκατοντάδες σφαίρες των 45mm που έχουν κατασχέσει από σπίτια στελεχών και πρώην αστυνομικών, που ήταν φρουροί σε βουλευτές. Όμως, το εντυπωσιακό είναι δεν βρήκαν ούτε ένα όπλο των 45mm!
Σίγουρα, όλες αυτές τις σφαίρες δεν τις ήθελαν για... τη συλλογή τους. Προφανώς και τις χρησιμοποιούσαν ή επρόκειτο να τις χρησιμοποιήσουν. Το θέμα είναι πού βρίσκοντι κρυμμένα τα όπλα, αφού απ' όλες τις μέχρι στιγμής έρευνες σε σπίτια βουλευτών, στελεχών και αστυνομικών - φρουρών της οργάνωησης, πουθενά δεν έχει βρεθεί έστω ένα 45άρι όπλο!
Θυμίζουμε την περίπτωση του υπαστυνόμου της ομάδας "Ζ" στην Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δεκάδες όπλα και σφαίρες (και των 45mm) αλλά από όπλο των 45mm βρέθηκε μόνο μία κάνη με κλείστρο διαμετρήματος 0,45 και κάνη όπλου 0,45!
Στο σπίτι άλλου αστυνομικού, του 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, πρώην φρουρού της Χρυσής Αυγής, που επίσης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο σπίτι του 121 σφαίρες των 45mm. Και ούτε ένα 45άρι όπλο!

Και στο σπίτι, όμως, του αστυνομικού του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων εντόπισαν σφαίρες των 45mm, σε αυτή την περίπτωση 35 τω αριθμώ! Πάλι χωρίς 45άρι όπλο!
Όλα τα ευρήματα στα σπίτια των συλληφθέντων έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ. Κι όμως, απ' όσα όπλα έχουν κατασχεθεί, μέχρι στιγμής μόνο ένα είχε "απασχολήσει" τις αρχές. Κι αυτό ήταν ένα 9άρι, που είχε βρεθεί στην κατοχή του Ηλία Παναγιώταρου, με το οποίο μάλιστα είχε ρίξει πυροβολισμούς στον αέρα ο βουλευτής της ΧΑ στην κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του