6 μνηστήρες για την Ακτή Βουλιαγμένης


Ηχηρά ονόματα Ελλήνων και ξένων επενδυτών παίρνουν θέση στην κούρσα για την απόκτηση της Ακτής Βουλιαγμένης, με στόχο να της αλλάξουν ριζικά την όψη και να τη μετατρέψουν σε τουριστικό πόλο έλξης.

Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι μία από τις πρώτες οργανωμένες παραλίες της Αττικής και φέρει την υπογραφή σπουδαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων
Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι μία από τις πρώτες οργανωμένες παραλίες της Αττικής και φέρει την υπογραφή σπουδαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων
Ανάμεσα στους διεκδικητές της Aκτής Βουλιαγμένης είναι και οι εταιρείες ΛΑΜΨΑ και ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ, που διαχειρίζονται τρία από τα πολυτελέστερα ελληνικά ξενοδοχεία. Τη Μεγάλη Βρετανία και το King George η ΛΑΜΨΑ και το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα η ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ.
Για την εκμίσθωση του ακινήτου «Ακτή Βουλιαγμένης» η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) είχε προκηρύξει διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Αν και προσήλθαν 25 επιχειρηματικά σχήματα και έλαβαν φάκελλο συμμετοχής, ωστόσο δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν έξι επιχειρηματικά σχήματα, τα οποία όπως ανακοίνωσε η ΕΤΑΔ είναι τα:
  • Eνωση εταιρειών «APOLLO INVESTMENT HOLDCO και LYVARIAN TRADING LIMITED».
  • Eνωση προσώπων «ΒΛΑΣΙΟΣ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - PORTO THERMES RESORTS & SPAS S.A.»
  • ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου.
  • ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε, που διαχειρίζεται το συγκρότημα του Αστέρα και την ομώνυμη πλαζ.
  • Ενωση προσώπων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΡΑΝΙΤΩΝ ΑΒΕΕ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α. ΔΡΑΚΟΣ»
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε., του ομίλου Λασκαρίδη.
Το ενδιαφέρον του διαγωνισμού είναι ότι δεσμευτική προσφορά κατέθεσε τόσο η ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ όσο και η Apollo, η οποία μέσω του fund Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση του χρυσού φιλέτου της ελληνικής ξενοδοχείας του Αστέρα Βουλιαγμένης.
«Ο διαγωνισμός έγινε στη γειτονιά του Αστέρα και δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Καταθέσαμε δεσμευτική προσφορά, διότι αν κερδίσουμε τον διαγωνισμό θα αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς μας, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε συμπληρωματικά concept και υπηρεσίες με το ξενοδοχείο και την πλαζ του Αστέρα», αναφέρει στο «Εθνος» ο Χρόνης Γριβέας, διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ.
Μάλιστα συμπληρώνει πως η ΑΣΤΗΡ μπορεί να δημιουργήσει ένα υψηλού επιπέδου προϊόν, που θα απευθύνεται στην ελληνική οικογένεια και σε όλα τα βαλάντια, ενώ το προϊόν θα έχει δράσεις για 12 μήνες τον χρόνο, αφού δεν θα περιορίζεται μόνο σε λουομένους.
«Η ΛΑΜΨΑ ενδιαφέρεται για οτιδήποτε θα αναδείξει τον τουρισμό της Αθήνας, την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας αλλά και τα συμφέροντά της» ανέφερε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Γιώργος Γαλανάκις, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.
Σημειώνουμε ότι το σχήμα Apollo-Lyvarian αποτελεί joint venture συνεργασία, του νέου επενδυτικού σχήματος -αραβικών συμφερόντων- στο τουριστικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς στην εταιρεία Lyvarian φαίνεται να συμμετέχουν πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας Λάτση.
Με την πρότασή του το σχήμα δείχνει έμπρακτα την προτίμησή του στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης και υποδηλώνει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή.
Στα διαδικαστικά του διαγωνισμού τώρα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες θα ανοιχθούν οι τεχνικές προσφορές, δηλαδή το business plan του κάθε επιχειρηματικού σχήματος.
Οι προσφορές
Στα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου θα ανοιχθούν και οι οικονομικές προσφορές προκειμένου να αναδειχθεί ο πλειοδότης του διαγωνισμού.
Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι μία από τις πρώτες οργανωμένες παραλίες της Αττικής, η οποία μάλιστα φέρει την υπογραφή σπουδαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων των προηγούμενων δεκαετιών.
Τα περίπου 76 στρέμματα της έκτασης διαμόρφωσαν στο τέλος της δεκαετίας του 1950 οι Π. Βασιλειάδης, Π. Σακελλαρίου και Ε. Βουρέκας σχεδιάζοντας μάλιστα και την «Ωκεανίδα», το εστιατόριο που αποτέλεσε και ένα από τα πρώτα βιοκλιματικά κτίσματα της παραλίας.
Οι όροι για το τίμημα και τη διάρκεια μίσθωσης
Η διάρκεια της μίσθωσης της Ακτής Βουλιαγμένης, η οποία βρίσκεται σήμερα υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ, είναι 15 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για 5 επιπλέον χρόνια.
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο πλειοδότης θα πρέπει να καταβάλει 1 εκατομμύριο ευρώ εφάπαξ, επίσης προβλέπεται μίσθωμα ίσο με το 15% του τζίρου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγυηθούν και ένα ετήσιο μίσθωμα.
Και ακριβώς το ύψος του εγγυημένου ετήσιου μισθώματος θα είναι αυτό που θα αναδείξει τον νικητή.
Επισκέπτες
Η ακτή υπολογίζεται ότι με τις υπάρχουσες υποδομές μπορεί να εξυπηρετεί καθημερινά ως 9.000 λουόμενους. Στόχος από πλευράς της ΕΤΑΔ είναι να υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης εξυπηρέτησης 2.500 επισκεπτών. Σημειώνουμε ότι η πλαζ του Αστέρα μπορεί να εξυπηρετεί κάτι παραπάνω από 1.000 επισκέπτες.
Για την προηγούμενη σεζόν του 2013, ο αριθμός των επισκεπτών προσέγγισε τις 400.000, καθώς κόπηκαν συνολικά 396.068 εισιτήρια εισόδου.
Η πλαζ της Ακτής Βουλιαγμένης έχει φέτος εισιτήριο εισόδου τις καθημερινές 4 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 6 ευρώ (το μειωμένο στα 3 ευρώ), ενώ η πλαζ λειτουργεί καθημερινά για όλη την καλοκαιρινή σεζόν έως και το τέλος Οκτωβρίου.
Εφη Καραγεώργου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του