Χωρίς τέλος το μαρτύριο στη Γάζα - Βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ


Δεν έχει τέλος η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας με τις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και των μαχητών της Χαμάς να εισέρχονται στην 23η ημέρα τους. Νωρίς σήμερα το πρωί τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς με το Ισραήλ να κάνει λόγο για πλήγματα στόχων των ισλαμιστών μαχητών σε δεκάδες περιοχές του παράκτιου θύλακα.

Χωρίς τέλος το μαρτύριο στη Γάζα - Βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ
Από τους σημερινούς πρωινούς βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές σε σπίτια και ένα σχολείο στη Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 43 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 20 που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολείο του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας γιατρός και ένα παιδί, ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες.
Επίσης, οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένων πέντε μελών της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν σε άλλες επιδρομές στη Τζαμπαλίγια.
Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 100 άνθρωποι, ενώ σ\Συνολικά οι νεκροί από τις 8 Ιουλίου, ημέρα της έναρξης των επιχειρήσεων στη μαρτυρική περιοχή ξεπερνούν τους 1.224, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι άμαχοι, ενώ στους 6.700 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Το Ισραήλ μετρά 53 απώλειες στρατιωτών κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, ενώ οι νεκροί άμαχοι είναι δύο ισραηλινοί πολίτες και ένας ταϊλανδός εργάτης.
Παιχνίδι με την εκεχειρία
Το τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 2 του Ισραήλ μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης ότι το Ισραήλ και η Χαμάς κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία για εκεχειρία, είδηση όμως που διέψευσε το ίδιο, αποσύροντας την λίγη ώρα αργότερα.
Αρχικά, το δίκτυο μετέδωσε την πληροφορία, επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο ισραηλινό αξιωματούχο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είχε συμφωνηθεί ακόμη η διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ για την επίτευξη της συμφωνίας φερόταν να μεσολάβησε η Αίγυπτος. Ωστόσο, περίπου μισή ώρα αργότερα, το Κανάλι 2 μετέδωσε ότι η είδηση αυτή δεν αληθεύει.
Από την πλευρά της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς ανώτατος στρατιωτικός απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι παλαιστίνιοι μαχητές είναι έτοιμοι για κατάπαυση πυρός με τους Ισραηλινούς για να τερματιστεί η βία στη Γάζα.
Σε ηχητικό μήνυμά του ο Μοχάμεντ Ντεΐφ δήλωσε ότι οι στρατιώτες του είναι «έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου». Το μήνυμά του ήρθε στη δημοσιότητα στο τέλος μίας καταστροφικής ημέρας για τη Γάζα, αφού δέχτηκε πλήγμα ο μοναδικός ηλεκτρικός σταθμός της περιοχής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του