«Μετακινήθηκε» η Λήμνος από τα Ρίχτερ του Μαϊου


Κατά πέντε εκατοστά φαίνεται ότι μετατοπίστηκε η θέση της Λήμνου, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 24 Μαΐου με επίκνετρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαμοθράκης, Ίμβρου και Λήμνου.

«Μετακινήθηκε» η Λήμνος από τα Ρίχτερ του Μαϊου
Τη μετακίνηση ανακάλυψαν επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μετά από έρευνες και αναλύσεις σε σταθμούς GPS.
«Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η Λήμνος μετατοπίστηκε πέντε εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά, δηλαδή προς τον Άγιο Ευστράτιο, ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής κίνησης, Ο σταθμός στα Δαρδανέλλια μετακινήθηκε τρία εκατοστά προς βορειοδυτικά και ο σταθμός στα Υψαλα του Έβρου κατά 2 εκ. προς βορειοανατολικά αντιστοίχως», δήλωσε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο σεισμολόγος ερευνητής Θανάσης Γκανάς.
«Αυτές οι μετακινήσεις οφείλονται στον τρόπο διάρρηξης του μεγάλου ρήγματος του Β. Αιγαίου, που είναι κατακόρυφο και έσπασε με διεύθυνση σχεδόν Ανατολή - Δύση. Το μήκος της διάρρηξης υπολογίστηκε σς 45 χιλιόμετρα», πρόσθεσε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του