Εριξαν «κατά λάθος» το Boeing;

Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών εκτιμούν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές πιθανόν να κατέρριψαν «κατά λάθος» το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ενώ αυτό πετούσε στον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας.

Εριξαν «κατά λάθος» το Boeing;
Κατά τους Αμερικανούς ανώτερους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε "κατά λάθος" από φιλο-ρώσους αυτονομιστές οι οποίοι ήταν ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι.


Σύμφωνα με τους αξιωματούχους μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να πιστοποιούν την άμεση σύνδεση με την Ρωσία, θεωρούν πάντως ότι η Μόσχα δημιούργησε τις «κατάλληλες συνθήκες» για την κατάρριψη του αεροσκάφους, αφού όπως λένε «εξόπλισε τους αντάρτες».
Η Ρωσία από την πλευρά της ρίχνει το φταίξιμο στις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις.
Η συντριβή του Boeing 777 την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες, βαθαίνει ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ των δυτικών χωρών και της Ρωσίας, ενώ έχει προκαλέσει νέα ένταση στην ουκρανική κρίση, καθώς οι ένοπλοι αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας συνεχίζουν να μάχονται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του