Όλοι στη συγκέντρωση στα διόδια της Θήβας για τα νοσοκομεία μας





Την ώρα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διαμορφώνονται, συνθήκες ανέχειας, φτώχειας και εξαθλίωσης για όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της προστασίας της υγείας, έχουν ήδη φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, οι οποίοι, πλέον, σχεδόν στερούνται, του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους, για κρατικές αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας .
Κοινή εκτίμηση όλων είναι ότι, οι καταιγιστικές αλλαγές που υλοποιούνται στο χώρο της Υγείας, από τη εντολοδόχο Συγκυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, έχουν ως στόχο την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.
Στο πλαίσιο αυτό, κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής που ακολουθείται είναι η διαρκής υποβάθμιση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, μέσω της υποχρηματοδότησης του Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων , της κατάργησης και συγχώνευσης Νοσοκομείων, αλλά κυρίως μέσω της μείωσης των παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους και της μετακύλισης του κόστους στους χρήστες των υπηρεσιών αυτών
Την τραγική αυτή πραγματικότητα βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες γιατί δεν έχουμε πλέον ούτε στοιχειωδώς ικανοποιητικές υπηρεσίες Υγείας και υγειονομικής περίθαλψης.
Ιδιαίτερα στο νομό Βοιωτίας , οι παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες υγείας στις δύο κύριες μονάδες που είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς, είναι τραγικές.
Οι τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό ,νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό , οι ελλείψεις όχι μόνο σε εξειδικευμένο αλλά και σε βασικό φαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό, η προβληματική διακομιδή επειγόντων περιστατικών και η ανεπαρκής ασφάλεια και καθαριότητα , διαμορφώνουν μια άκρως ανησυχητική λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας τα οποία όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες έργο τους αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Σύσσωμος ο Βοιωτικός Λαός αποφάσισε να αντιδράσει. Μετά από δυο Παμβοιωτικές συσκέψεις όλων των φορέων του Νομού ,συντονισμένα ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ και βγαίνει στους δρόμους. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ,ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ.

· Διεκδικούμε ένα δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
· Απαιτούμε την ουσιαστική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και την στελέχωση των Μονάδων Υγείας με τις απαιτούμενες προσλήψεις .
· Λέμε ανυποχώρητα όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας
· Παλεύουμε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς επιβαρύνσεις, ιδιαιτέρως των κοινωνικά ασθενέστερων, για φάρμακα, γιατρούς και εξετάσεις.

Όλοι στη Συγκέντρωση των Διοδίων της Θήβας στο 90οχλμ.
την Παρασκευή 18 Ιούλη 2014 στις 7:00 το απόγευμα.
Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ:

ΛΙΒΑΔΕΙΑ : 6:00 μ.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ
ΘΗΒΑ : 6:00 μ.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Ε.Κ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του