Η... τρελή λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων

Τέλος μπαίνει στο... παράδοξο μοντέλο των φόρων υπέρ τρίτων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η κατάργηση μιας πλειάδας φόρων (αποτελούν κυρίως έσοδα επικουρικών ταμείων) έχει δρομολογηθεί. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθούνται, θα αποτελέσουν παρελθόν από 1ης Ιανουαρίου 2015.

Η... τρελή λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων
Οριστικό τέλος μπαίνει σε δεκάδες φόρους υπέρ τρίτων, κατά κύριο λόγο σε κοινωνικούς πόρους που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.
Πρόκειται για μία μακρά λίστα επιβαρύνσεων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τον καταναλωτή.
Το ξήλωμα ξεκίνησε με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, συνεχίζεται με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για φόρους υπέρ τρίτων που αποτελούν έσοδα επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων και θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με την επικαιροποιημένη λίστα των φόρων που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για να τη θέσουν υπόψη της τρόικας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του