Πέφτει τσεκούρι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις – Αυξάνονται ως και δύο χρόνια τα όρια

Το μεγάλο τσεκούρι του νέου ασφαλιστικού θα πέσει αυτή τη φορά όχι σε ποσά, αλλά σε όρια ηλικίας.

Τη νύφη θα πληρώσουν όσοι ασφαλισμένοι έχουν συμπληρώσει τα έτη αλλά δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα ασφάλισης.
Όλα δείχνουν ότι δεν πάμε σε πλήρη κατάργηση των πρόωρων συντάξεων αλλά σε αύξηση των ορίων ασφάλισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θα υπάρξει μια αύξηση έξη μηνών για κάθε έτος (μεταβατικό στάδιο) για όσους έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης αλλά δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με στόχο την αύξηση του ορίου κατά 1 έως δύο έτη για τον καθέναν από αυτούς.


Ως εναλλακτικό σενάριο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπεται να αυξηθούν οι ημέρες ασφάλισης από τις 4.500 που είναι σήμερα στις 6.000.

Η αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης προβλέπεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, όμως ποια θα είναι η τελική μορφή του σχέδιο μένει να αποδειχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του