Πάπας για τις συγκρούσεις στη Γάζα: Παρακαλώ σταματήστε!


Έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας έκανε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την προσευχή της Κυριακής στο Βατικανό.

Πάπας για τις συγκρούσεις στη Γάζα: Παρακαλώ σταματήστε!
"Παρακαλώ σταματήστε, σας το ζητώ από την καρδιά μου, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Σταματήστε, παρακαλώ!", είπε ο πάπας.

Ο πάπας δεν αναφέρθηκε ανοιχτά στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά τα σχόλιά του έγιναν μετά τη σημερινή κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.
"Αδελφοί και αδελφές, ποτέ πόλεμο, ποτέ πόλεμο! Πάνω απ΄όλα σκέφτομαι τα παιδιά που στερούνται την ελπίδα για μία ζωή που αξίζει να ζήσεις, για ένα μέλλον. Νεκρά παιδιά, τραυματισμένα παιδιά, ακρωτηριασμένα παιδιά, ορφανά παιδιά, παιδιά των οποίων τα παιχνίδια είναι ό,τι απέμεινε από τον πόλεμο, παιδιά που δεν μπορούν πια να χαμογελάσουν", ανέφερε στο μήνυμά του.
Ο ποντίφικας έκανε έκκληση για ειρήνη στη Γάζα, στο Ιράκ και στην Ουκρανία.
Την ίδια ώρα, η Γαλλία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, καταδίκασε την αδιάκοπη βία στη Γάζα και στο Ισραήλ και ζήτησε την επείγουσα και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματύσεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του